Otvorena rezidencija za seniore "Dioklecijan" vrijedna 15 milijuna eura

Rezidencija "Dioklecijan", namijenjena klijenteli iznad 60 godina starosne dobi, smještena u splitskoj četvrti Lokve, danas je i službeno počela raditi i njome se želi pridonijeti razvoju zdravstvenog turizma, doznaje se u tvrtki "Splitska kuća zdravlja" koja je vlasnik ove rezidencije.

Riječ je o investiciji vrijednoj 15 milijuna eura koja je u potpunosti posvećena produljenome boravku, odmoru i rehabilitaciji osoba starije dobi uz pružanje najšireg paketa zdravstvenih i svih drugih usluga, skrojenog posebno za potrebe umirovljenika, navodi se u priopćenju za javnost tvrtke "Splitska kuća zdravlja".

Ističe se kako je cilj ove rezidencije ponuditi osobama treće dobi iz cijele Europe, pa i drugih krajeva svijeta, mogućnost da svoje "zlatne godine" provedu u jednome od za život najugodnijih gradova na Mediteranu.
Napominju kako se sve više ljudi treće životne dobi u potrazi za boljom kvalitetom života odlučuje za tzv. klimatsku migraciju.

"Hrvatskoj se, posebice njenom priobalju, ulaskom u jedinstveno tržište Europske unije otvorila mogućnost postati jednom od vodećih zemalja u toj grani gospodarstva", smatraju u toj tvrtki.

Kako navode, rezidencija "Dioklecijan" ima sedam katova i tri podzemne etaže za garažna mjesta. U sklopu objekta nalazi se poliklinika sa specijalističkim liječničkim ordinacijama, medicinsko-biokemijski laboratorij, stomatološka ordinacija te prostori za fizikalnu terapiju.

Korisnicima su na raspolaganju raskošno uređeni i opremljeni apartmani i sobe različitih veličina (od 26 do 89 metara četvornih) te brojni društveni sadržaji uključujući knjižnicu i kino dvoranu, dok je sedma etaža s panoramskim pogledom rezervirana za wellness - otvoreni bazen sa sunčalištem i drugim sadržajima. (Hina)



Pisane vijesti