Dubrovačko-neretvanska županija: U studenome 3 posto više turističkih dolazaka

Dubrovačko-neretvanska županija u studenom je registrirala 18.827 turističkih dolazaka i 53.908 noćenja, što je tri posto više dolazaka nego u istom lanjskom mjesecu, dok su noćenja na razini studenoga prošle godine, izvijestili su danas iz Turističke zajednice Dubrovačko- neretvanske županije, na temelju podataka turističkih zajednica gradova i općina.

Od početka godine do kraja studenog u najjužnijoj je hrvatskoj županiji zabilježeno 1,27 milijuna turističkih dolaza te gotovo 6,1 milijun noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja porast u dolascima od devet posto, a u noćenjima za 7 posto.

Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Velike Britanije, zatim slijede turisti iz Njemačke, Poljske, Francuske, domaći turisti, turisti iz Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, SAD-a, Rusije, Norveške, Švedske, itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 3,2 milijuna noćenja, što je jedan posto manje nego prošle godine.

Znatan rast turističkih noćenja bilježe pak kućanstva i kampovi, kućanstva za 19 posto, na 2,1 milijun noćenja, dok je u kampovima bilo oko 446 tisuća noćenja, što je 15 posto više nego u jedanaest mjeseci prošle godine. (Hina)



Pisane vijesti