Odabrani najbolji suveniri Rivijere Crikvenica

TZG Crikvenice je, povodom obilježavanja 125 godina turizma u Crikvenici, ove godine raspisala Javni poziv za odabir originalnog i prepoznatljivog suvenira Crikvenice, na koji je pristiglo ukupno 46 radova.

Prijavljeni prijedlozi suvenira morali su biti originalno autorsko djelo, izražavati kulturno-povijesnu, prirodnu ili gastronomsku baštinu Crikvenice, a autori su morali poslati konačno izrađene proizvode i prijedlog dizajna ambalaže. Osnovni cilj projekta bio je poticanje zanimanja za stvaranjem novih, kreativnih i prepoznatljivih suvenira, čijom promocijom će jačati prepoznatljivost crikveničke rivijere u kulturnom, povijesnom, tradicijskom i gastronomskom smislu.

Radove su ocijenili Bruno Lončarić, predsjednik, Željko Dimitrić, Melanija Milat Ružić, Dragana Kružić, Tea Rosić, Gordana Derossi, Gordana Jelenović, članovi žirija te odlučili:

  • 1. mjesto i novčanu nagradu od 3000 kuna osvojila je Renata Rupil, Poreč, za rad "Mirisi Crikvenice",
  • 2. mjesto i novčanu nagradu od 2000 kuna osvojila je Renata Rupil, Poreč, za rad "Crikvenički lončić",
  • 3. mjesto i novčanu nagradu od 1000 kuna osvojila je Gordana Ban, Crikvenica, za radove "Tarvez", "Borša plaža", "Borša placa" i "Borša grad".

Svi suveniri pristigli na natječaj bit će predstavljeni na izložbi u Gradskoj galeriji Crikvenica, čije je svečano otvorenje u četvrtak, 7. studenoga 2013. u 18 sati (Frankopanska 6, Crikvenica), a izložba će biti otvorena do 23. studenoga 2013. godine.



Pisane vijesti