Godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu CBTour

Dodjela nagrada CBTour 2013. održava se uz proslavu Svjetkskog dana turizma, 27. rujna 2013. godine, na svečanosti koju organiziraju Savez za energetiku Zagreba, Energo Media Servis d.o.o. i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža u Hrvatskoj (hotel DoubleTree by Hilton, Zagreb, u 19.00 sati).

Savez za energetiku Zagreba objavio je službene nominacije za dodjelu prestižne godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu CBTour 2013., s posebnim naglaskom na održivi razvoj, koje dodjeljuje četvrtu godinu zaredom. Ove godine posebna pozornost prilikom ocjene pristiglih projekata usmjerena je, osim na zaštitu voda, i na energetsku učinkovitost te korištenje obnovljivih izvora energije u turističkoj infrastrukturi.

Na natječaj za dodjelu prestižne godišnje nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu CBTour pristigla je 161 prijava iz cijele Hrvatske, s ukupno 40 turističkih projekata. Nagrada će biti dodijeljena u ukupno 9 kategorija te će biti dodijeljena jedna posebna nagrada s temom ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma „Turizam i vode: štitimo zajedničku budućnost“.

Nagradu CBTour od 2010. do 2012. godine dobilo je ukupno 30 hrvatskih turističkih subjekata, a ovogodišnja dodjela povezana je i s bogatim programom nagrađivanja. Naime, uz nagradu CBTour, dobitnici nagrade moći će besplatno sudjelovati na 38. Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA te će se tako pridružiti ovogodišnjim dobitnicima nagrade za razvoj zelenog gospodarstva GREENVATION, ostvariti će pravo na petogodišnje korištenje i isticanje oznake GREEN MARK u protuvrijednosti od 20.000,00 kuna, po povoljnijim uvjetima moći će sudjelovati na prvom hrvatskom green-tech i green-lifestyle sajmu 'GREENVEST: HOME EDITION' te druge pogodnosti.

Ove godine, na dan 27. rujna, kao i protekle 33, bit će proslavljen Svjetski dan turizma. Ovogodišnjom se temom „Turizam i vode: štitimo zajedničku budućnost“ želi naglasiti odgovornost turističkih dionika, ali i potreba preuzimanja obveze zaštite globalnih vodnih resursa, u godini koju su Ujedinjeni narodi proglasili Međunarodnom godinom vode. Središnja će se proslava ove godine održati u Aziji, na Maldivima, gdje će se okupiti stručnjaci i dužnosnici najviših razina te predstavnici privatnog sektora. Razmatrat će se  politike i strategije kojima bi sektor turizma mogao doprinijeti očuvanju i zaštiti voda. Sve zemlje članice UNWTO uobičajeno se pridružuju proslavama na razne načine, a ponovno je otvoreno nekoliko natječaja: foto natječaj ; natječaj za najbolji esej o zadanoj temi ; Twitter natječaj. Također, na mrežnim stranicama UNWTO-a mogu se naći i ideje kako proslaviti Svjetski dan turizma (http://wtd.unwto.org/en/content/suggestedactivities) te sugestija da s njima podijelite kako je kod vas obilježen taj dan.

 



Najave