B. Jagger predstavnicima Solarisa uručila Bijelu zastavu

Svjetska ambasadorica za ljudska prava Bianca Jagger svečano je danas uručila priznanje za čistoću podmorja - Bijelu zastavu - predstavnicima šibenske hotelske kuće Solaris Resort. Bijela zastava je, u sklopu prigodnog programa, u ruke Biance Jagger danas spuštena padobranom, a potom ju je ambasadorica predala predstavnicima Solarisa.

To prestižno priznanje, koje dodjeljuje svjetska ekološka manifestacija GUWAA (Global Underwater Awareness Association), Solaris je primio prvi u Hrvatskoj, a drugi u svijetu. Prva Bijela zastava dodijeljena je Monacu za čistoću podmorja.

Bianca Jagger je navela kako je u Hrvatskoj bila u vrijeme Domovinskog rata, kada je situacija bila mnogo teža, te je sudjelovala u pomoći ženama žrtvama rata. Hrvatska se promijenila na bolje, kazala je ambasadorica Jagger te istaknula kako joj je velika je čast i zadovoljstvo što je u Solarisu.

Global Underwater Awareness Association (GUWAA) je neprofitna, nevladina ekološka udruga kojoj je cilj očistiti mora, rijeke i jezera te istovremeno osvještavati ljude o posljedicama onečišćenja, kako bi se podigla ekološka svijest.

Osnivač udruge je Kristijan Curavić, nositelj svjetskog rekorda u ronjenju na dah, uz potporu Biance Jagger, svjetske ambasadorice za ljudska prava i Bernieja Ecclestonea, prvog čovjeka F1. (Hina)



Pisane vijesti