Ministar turizma RH i veleposlanica Australije o unaprjeđenju promocije i poticanja investicija u turizmu

Ministar turizma Darko Lorencin primio je danas veleposlanicu Australije Susan Cox te je uvodno informirao o nedavno usvojenoj Strategiji razvoja turizma do 2020. godine. Istaknuo je glavni cilj Strategije - podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, pri čemu se Hrvatska želi do 2020. godine uvrstiti među 20 najkonkurentnijih turističkih zemalja. Također, ciljevi Strategije predviđaju rast investicija, zapošljavanja, povećanje potrošnje i broja ležajeva u komercijalnim smještajnim objektima. Ministar je istaknuo kako je prošle godine Hrvatsku posjetilo gotovo 90 tisuća australskih turista i da broj njihovih dolazaka i ostvarenih noćenja raste iz godinu u godinu. Bilo je riječi o mogućnostima investiranja u hrvatski turizam, pri čemu je Veleposlanica Cox istaknula zanimanje australskih investitora za ulaganja u hrvatski turizam te izvijestila o potencijalnim i sadašnjim investitorima iz Australije. 

Ministar turizma Darko Lorencin primio je danas veleposlanicu Australije Susan Cox te je uvodno informirao o nedavno usvojenoj Strategiji razvoja turizma do 2020. godine. Istaknuo je glavni cilj Strategije - podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, pri čemu se Hrvatska želi do 2020. godine uvrstiti među 20 najkonkurentnijih turističkih zemalja.

Također, ciljevi Strategije predviđaju rast investicija, zapošljavanja, povećanje potrošnje i broja ležajeva u komercijalnim smještajnim objektima. Ministar je istaknuo kako je prošle godine Hrvatsku posjetilo gotovo 90 tisuća australskih turista i da broj njihovih dolazaka i ostvarenih noćenja raste iz godinu u godinu.

Bilo je riječi o mogućnostima investiranja u hrvatski turizam, pri čemu je Veleposlanica Cox istaknula zanimanje australskih investitora za ulaganja u hrvatski turizam te izvijestila o potencijalnim i sadašnjim investitorima iz Australije. 

Ministar Lorencin naglasio je da je Ministarstvo turizma izradilo je katalog investicija, istaknuo je ministar Lorencin te stoji na raspolaganju potencijalnim investitorima zajedno s Agencijom za investicije i konkurentnost te ostalim ministarstvima. Imamo još 13 neprivatiziranih turističkih kompanija u većinskom državnom vlasništvu, koje se trebaju privatizirati te niz atraktivnih bivših (neperspektivnih) vojnih nekretnina, dodao je ministar.

Isto tako, Ministarstvo turizma poduzima niz aktivnosti u izmjenama zakonske regulative, unaprjeđenju promocije i poticanju investicija, kao i u jačanju pred i posezone i potrebi dodatnog pozicioniranja i širenja turističke ponude, zaključio je ministar. Veleposlanica je također informirala o interesu australskih agencija za hrvatsko tržište, koje kontinuirano raste te se očekuje stabilan daljnji porast broja dolazaka australskih turista u Hrvatsku.



Pisane vijesti