Rekordan posjet dubrovačkim zidinama, rezultati Zračne luke Dubrovnik iznad očekivanja

Dubrovačke zidine tijekom svibnja posjetilo je 110.300 posjetitelja, što je 21 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Kako ističe tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić, podaci za prvih pet mjeseci pokazuju da bi mogla biti nadmašena rekordna prošla godina kada je dubrovačke zidine obišlo 776.000 posjetitelja, dok je za ovu godinu planirano 800.000 posjetitelja.

U prvih pet ovogodišnjih mjeseci zidine je posjetilo 172.000 posjetitelja ili 12 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Bolje rezultate bilježe i stonske zidine koje je u svibnju posjetilo 4700 posjetitelja ili 32 posto više u odnosu na isti lanjski mjesec.

Od 1. svibnja i službeno je turistima otvoren Sokol grad u Konavlima, koji je obnovljen sredstvima Društva prijatelja dubrovačke starine i kojeg je u svibnju posjetilo nešto manje od tisuću posjetitelja.

Kroz Zračnu luku Dubrovnik u prvih pet mjeseci ove godine prošlo je 322.887 putnika ili 7,8 posto više nego u istom razdoblju rekordne 2012., što ukazuje na odličan početak ovogodišnje turističke sezone, ističu u dubrovačkoj Zračnoj luci.

Samo u svibnju kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo je 177.763 putnika ili 15,1 posto više nego u prošlogodišnjem svibnju. Rekordan je bio 5. svibnja kada je zabilježeno 99 slijetanja i polijetanja.

Iz Zračne luke Dubrovnik napominju kako je za sada zabilježen nešto manji broj ruskih i ukrajinskih turista u odnosu na prošlu godinu, na što su prvenstveno utjecali problemi s vizama.

U prošloj godini kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo je 1.480.470 putnika i to je bila rekordna godina u povijesti te zračne luke. Najveći broj putnika bio je iz Velike Britanije, potom domaćih te njemačkih, francuskih i španjolskih turista. (Hina)



Pisane vijesti