Legendarni vikendi u Čakovcu

Turistička zajednica grada Čakovca za sve naše goste prilikom dolaska u grad Čakovec osigurala je besplatne programe pod nazivom "Legendarni vikend u Čakovcu", koji će se održavati subotama u razdoblju od travnja do listopada 2013.

Bogata mitska, povijesna i duhovna baština međimurskog kraja živi u legendama koje nam pričaju priču o životu naših predaka (običajima, vjerovanjima, ljubavi, ratovima, vjernosti,strpljivosti, svetkovinama... ). Čakovec kao grad slavnih imena, lijepih zdanja, prekrasnog perivoja, lijepe prirode i ljudi koji vole i čuvaju svoju baštinu, idealno je pozornica za scensko oživljavanje povijesnih priča i legendi.

Čakovečke legende održat će se svake travanjske i svibanjske subote od 10.00 sati unutar zidina Starog grada Zrinskih. Za djecu igraonice, radionice i pričaonice, a za odrasle scenski prikaz legendi uz mnogo smijeha i aktivnog sudjelovanja publike. Glumci, članovi Putujućeg kazališta mladih Orfej zabavljat će vas uz glazbu, ples i specijalne efekte.

Svečani ceremonijal Smjene straže Zrinske garde održavati će se svake subote u razdoblju od travnja do listopada s početkom u 11.00 sati, a kraj ceremonije označiti će pucanj topa točno u podne. Smjena straže započet će mimohodom pripadnika Zrinske garde u pratnji bubnjara od starog grada do Franjevačkog trga, nakon čega će na Trgu Republike započeti smjena straže kod spomenika Nikoli Zrinskom, koja će potrajati sve do 12.00 sati kada će gradom odjeknuti pucanj topa.

Ovim projektom Turistička zajednica grada Čakovca želi promovirati Čakovec kao grad Zrinskih  te na taj način ovu iznimnu kulturnu i povijesnu vrijednost pretvoriti u atrakciju za sve građane i posjetitelje našeg grada.



Najave