Osnovana strukovna skupina obiteljskog smještaja Crikveničko-Vinodolske subregije

Zahvaljujući odličnom domaćinstvu Turističke zajednice grada Novog Vinodolskog, na čelu s direktorom Vladimirom Butkovićem, danas je osnovana i 4. subregionalna strukovna skupina obiteljskog smještaja na Kvarneru.

Iako brojem jedinica lokalne samouprave mala, (gradovi Crikvenica i Novi Vinodolski i Općina Vinodolska), Crikveničko-Vinodolska rivijera ima dugu tradiciju i vrlo kvalitetnu ponudu obiteljskog smještaja. Od lijepih urbanih vila na gradskim područjima, preko kamenih ruralnih kuća i vila Vinodola, pa do pravih planinskih kuća na području Lukova, ova subregija objedinjuje vrlo raznoliku ponudu.

Grad Novi Vinodolski i Općina Vinodolska spadaju među uspješnije destinacije u provođenju projekta kvalitete obiteljskog smještaja „Kvarner family“. Grad Crikvenica pak ima više od 50 posto kapaciteta u obiteljskom smještaju.

Suradnja turističkih zajednica i svih dionika destinacije na zavidnoj je razini, mnogo se ulaže u turističku infrastrukturu, manifestacije postaju znak prepoznatljivosti rivijere, ulaže se i u promotivne aktivnosti, a gostima su na usluzi reprezentativni turistički informativni centri.

Osnivanjem strukovne skupine poboljšava se suradnje i korištenje logističke potpore turističkih zajednica za unaprjeđenje usluga, posebno u razdobljima pred i posezone, što  je i jedan od glavnih ciljeva osnivanja strukovne skupine obiteljskog smještaja Crikveničko–Vinodolske subregije.

Uz Vladimira Butkovića, direktora TZ grada Novog Vinodolskog, osnivačkoj skupštini prisustvovali su Loredana Jerković, voditeljica odsjeka turizma HGK ŽK Rijeka, Boris Štanger, predsjednik strukovne skupine obiteljskog smještaja HGK ŽK Rijeka, Nedo Pinezić, predsjednik zajednice obiteljskog smještaja i turizma HGK.

Članovi strukovne skupine obiteljskog smještaja Crikveničko-Vinodolske subregije su Svetka Kršul, Jasna Šoić, Fikret Babaić, Ivica Jerčinović i Anton Tonković, a za predsjednika je izabran Ivica Jerčinović, koji će na sljedeće okupljanje predstavnika obiteljskog smještaja subregije, u Bribiru 23. travnja, pozvati kolege s Krka, Cresa i Opatije radi upoznavanja, razmjene iskustava i dogovora oko zajedničkih aktivnosti.



Pisane vijesti