Na Kvarneru za Uskrs oko 10.000 turista, otvoreno 70 hotela

Na Kvarneru se tijekom uskrsnih blagdana, od danas pa do 1. travnja, očekuje oko 10.000 turista, približno kao i prošle godine, izjavila je danas za Hinu direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Na osnovi najava, turistički djelatnici za blagdana očekuju ukupno oko 30.000 noćenja, a gosti će u većini boraviti u nekom od oko 70 otvorenih hotela koji bi trebali ostati otvoreni i do glavne sezone.

Najviše se gostiju očekuje iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije te domaćih gostiju.

Na opatijskoj rivijeri očekuje se najviše gostiju i ukupno oko 10.000 noćenja, a otvoreno je 19 hotela.

Na crikveničkoj rivijeri radi 12 hotela i jedan autokamp, a u njima i u privatnom smještaju očekuje se oko 3000 noćenja.

Na otoku Krku otvoreno je osam hotela i jedan pansion, a očekuje se oko 6000 noćenja, dok su na Malom Lošinju otvorena sedam hotela i dva autokampa, a očekuje se ukupno 5000 noćenja, od kojih i dio u privatnom smještaju.

Nažalost, za blagdane nas očekuje loše vrijeme, a uskrsni gosti su uglavnom individualni gosti koji se na putovanje odlučuju u posljednji trenutak, kazala je Peršić Živadinov ističući da se ipak očekuju dobri rezultati, na razini prošle godine. (Hina)



Pisane vijesti