"Babičini kolači"

Krapinsko-zagorska županija organizira 7. manifestaciju “Babičini kolači” i poziva sve ljubitelje na natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka.

Jedinstvena je to manifestacija Krapinsko-zagorske županije kojom promiče vrijednosti žena, obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja. Svi posjetitelji manifestacije moći će kušati izložene kolače pripremljene na tradicionalni način prema originalnoj recepturi naših zagorskih babica.

Za pobjedničku lentu natječu se babice (uvjet je da natjecateljica bude baka) koje dolaze iz svih dijelova Županije, a osvaja ju ona čiji  kolači dobiju najviše bodova za autohtonost recepture i sastojaka, za okus, za domišljatost u prezentaciji.

Ove godine 32 babice natjecat će se pred ocjenjivačkom komisijom koju čine vrsni gastronomski znalci: etablirani zagorski kuhar Slavko Večerić, počasni član Hrvatske kulinarske Akademije i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Božica Brkan, glavna urednica internetskog magazina Oblizeki i Marko Živaljić, predsjednik Kuharskog saveza KZŽ i vlasnik agroturizma Majsecov mlin.

 



Najave