Zagreb kandidat za nagradu Zlatni cvijet Europe 2013.

Kandidatura Zagreba za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2013. potvrđena je na glavnoj skupštini Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz (AEFP), izvijestili su danas iz hrvatskog ogranaka te asocijacije.

Zagreb je za tu nagradu (Entente Florale Europe-EFE) kandidiran zajedno sa još 11 europskih gradova, koji su odabrani u konkurenciji više od 2400 prijavljenih gradova i mjesta.

Osim Zagreba iz Hrvatske su se za tu nagradu kandidirali još Đakovo i Slavonski Brod, ali je stručni žiri nakon predstavljanja kandidata za kandidaturu izdvojio Zagreb.

Međunarodni žiri EFE sastavljen od predstavnika 12 zemalja članica asocijacije AEFP/EFE boravit će u Hrvatskoj i Zagrebu od 25. do 27. lipnja te tom prilikom ocjenjivati Zagreb za tu nagradu.

Glavna skupština AEFP-a, na kojoj je potvrđena kandidatura Zagreba za tu nagradu, održana je u Budimpešti prošlog tjedna, tijekom čega je predsjedniku hrvatskog ogranka asocijacije AEFP/EFE Vojku Pleštini i drugim hrvatskim predstavnicima izražena zahvalnost i čestitke na besprijekornoj organizaciji i sjajnom domaćinstvu u predstavljanju hrvatskih kandidata.

AEFP je organizacija koja se bavi promocijom kulture, turizma i održivog razvoja, a na skupštini je izabrala i grad Nieuwpoort u Belgiji za domaćina završne svečanosti EFE 2013. koja će se održati polovinom rujna ove godine i na kojoj će se izabranim europskim gradovima i mjestima uručiti brončani, srebrni i zlatni cvjetovi Europe 2013. (Hina)



Pisane vijesti