U prvom krugu prijavljeno više od 2300 razvojnih turističkih projekata koji namjeravaju aplicirati na fondove EU

Javni poziv za identifikaciju turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati za korištenje Strukturnih fondova EU privremeno je zatvoren 31. siječnja 2013. godine, premda na e-mail adresu fondovi@mint.hr svi zainteresirani nositelji turističkih projekata i dalje imaju mogućnost nastaviti slati svoje kvalitetne projekte visokog stupnja spremnosti budući da će drugi krug istog javnog poziva biti ponovno otvoren u drugom dijelu 2013. godine. U prvom krugu je prijavljeno više od 2300 projekata. Gledajući po skupinama u koje su projekti podijeljeni, u okviru prve skupine - javna turistička infrastruktura, dosad je prijavljeno 1.674 projekata, u skupini poslovna turistička infrastruktura prijavljeno je njih 570, a u skupini ljudski potencijali u turizmu 147 projekata. Dio prijavljenih projekata ocijenjen je visokim stupnjem spremnosti, odnosno gotovo je u potpunosti spreman za apliciranje na EU fondove, za jedan dio još je u tijeku priprema natječajne dokumentacije, dok se preostali dio odnosi samo na projekte na razini projektnih ideja. Ministarstvo turizma još jednom podsjeća da se zainteresirane strane svojim projektima, prijedlozima i komentarima mogu i dalje javljati putem elektronske pošte na adresu fondovi@mint.hr

Javni poziv za identifikaciju turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati za korištenje Strukturnih fondova EU privremeno je zatvoren 31. siječnja 2013. godine, premda na e-mail adresu fondovi@mint.hr svi zainteresirani nositelji turističkih projekata i dalje imaju mogućnost nastaviti slati svoje kvalitetne projekte visokog stupnja spremnosti budući da će drugi krug istog javnog poziva biti ponovno otvoren u drugom dijelu 2013. godine.

U prvom krugu je prijavljeno više od 2.300 projekata. Gledajući po skupinama u koje su projekti podijeljeni, u okviru prve skupine - javna turistička infrastruktura, dosad je prijavljeno 1.674 projekata, u skupini poslovna turistička infrastruktura prijavljeno je njih 570, a u skupini ljudski potencijali u turizmu 147 projekata. Dio prijavljenih projekata ocijenjen je visokim stupnjem spremnosti, odnosno gotovo je u potpunosti spreman za apliciranje na EU fondove, za jedan dio još je u tijeku priprema natječajne dokumentacije, dok se preostali dio odnosi samo na projekte na razini projektnih ideja.

Ministarstvo turizma će, u suradnji s nadležnim ministarstvima, dosad prijavljene kvalitetne projekte  koji će zadovoljavati kriterije budućih operativnih programa uputiti na mogućnosti daljnjeg apliciranja za korištenje sredstava iz fondova EU.

Podsjećamo, osnovni cilj javnog poziva, koji je bio otvoren od početka studenog 2012. godine do 31. siječnja 2013. godine, je bio omogućiti svim dionicima u javnom, privatnom i civilnom sektoru hrvatskog turizma da prezentiraju svoje kvalitetne projekte visokog stupnja spremnosti  Ministarstvu turizma, a koje imaju namjeru i želju prijaviti za apliciranje na  sredstva iz fondova EU u drugoj polovici 2013. godine te u narednom financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine, sukladno operativnim programima koji će, nakon što budu usvojeni, biti podloga za povlačenje sredstava.

Istovremeno, slijedom ovog javnog poziva kreirana je i velika baza projekata te će se u narednim tjednima ocjenjivati stupanj njihove spremnosti temeljem do sada prikupljene dokumentacije i definiranih izvora sufinanciranja, potrebnih za njihovu realizaciju i apliciranje za Strukturne fondove EU.

Ministarstvo turizma još jednom podsjeća da se zainteresirane strane svojim projektima, prijedlozima i komentarima mogu i dalje javljati putem elektronske pošte na adresu fondovi@mint.hr



Pisane vijesti