Zagreb – kongresna zvijezda jugoistočne Europe

Na netom završenoj kongresnoj burzi „Conventa“, održanoj u Ljubljani 16. i 17. siječnja, Zagreb je osvojio nagradu „Meetings star“ kao najbolja kongresna destinacija jugoistočne Europe, priopćili su iz TZ grada Zagreba..

Kako bi dobila ovo prizanje, hrvatska metropola morala je zadovoljiti niz tajno ispitivanih kategorija kao što su kvaliteta infrastrukture, atraktivnost turističkih lokaliteta, dostupnost, itd. Osim samog Zagreba kao destinacije, prizanje je dobio i zagrebački hotel „Esplanade“ kao nabolji luksuzni hotel („The best luxury city meeting hotel“).

Svečana dodjela nagrada održana je 16. siječnja u Cankarjevom domu, a nagradu je preuzeo Zlatan Muftić, voditelj Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Zagreba. Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno cijeni osvojenu nagradu te posebno ističe činjenicu da je prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u prvih 9 mjeseci 2012. godine održano 2.274 poslovnih skupova, koji čine gotovo polovicu svih održanih skupova u Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti