Dubrovačko-neretvanska županija: Rast turističkih dolazaka i noćenja

Od početka godine do kraja studenog u turističkim odredištima Dubrovačko-neretvanske županije registrirano je 1,16 milijuna turističkih dolazaka i ostvareno 5,7 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja porast u dolascima od devet posto, a u noćenjima 11 posto, prvi su podaci županijske turističke zajednice.

Domaćih turista bilo je na razini prošle godine, a inozemnih 12 posto više. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Velike Britanije, potom Njemačke, Francuske, Poljske, a slijede domaći gosti.

Od početka godine u hotelskom smještaju ostvareno je 3,2 milijuna noćenja, što je porast za devet posto, u kućanstvima je registrirano 1,8 milijuna noćenja, ili 16 posto više, a u kampovima 387,6 tisuća noćenja, što je 14 posto više nego u jedanaest mjeseci prošle godine.

U studenom je u turističkim odredištima na Dubrovačko-neretvanskoj županiji bilo 18,2 tisuće dolazaka, što je osam posto manje nego u studenom prošle godine, ali je ostvarenih 53,5 tisuća noćenja porast za dva posto. (Hina)



Pisane vijesti