Ministar Ostojić za CNBC

Ministar turizma Veljko Ostojić jutros je u intervjuu za CNBC televiziju istaknuo važnost hrvatskog turizma za ukupno hrvatsko gospodarstvo, naglasivši kako turizam ima ukupan udio od 14,4% u hrvatskom bruto domaćem proizvodu, te se pohvalio i odličnim turističkim rezultatima. Istaknuo je odluku Vlade RH o smanjenju PDV-a na najširi spektar usluga u turizmu s 25 na 10%, što je posebno interesiralo CNBC-jevog novinara. Ostojić je naglasio i misiju Ministarstva turizma, a to je jačanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz set mjera, između ostalog i izmjenom zakonodavnog okvira, stvaranjem uvjeta za pristup povoljnom financiranju te učinkovitih komunikacija s tržištem. Novinare je zanimao i skorašnji pristup Hrvatske Europskoj uniji, pri čemu je Ostojić istaknuo kako je Hrvatska turistički već dugo poznata tržištu EU, no kako će sam pristup biti dodatna promocija hrvatskom turizmu.

Ministar turizma Veljko Ostojić jutros je u intervjuu za CNBC televiziju istaknuo važnost hrvatskog turizma za ukupno hrvatsko gospodarstvo, naglasivši kako turizam ima ukupan udio od 14,4% u hrvatskom bruto domaćem proizvodu, te se pohvalio i odličnim turističkim rezultatima.

Istaknuo je odluku Vlade RH o smanjenju PDV-a na najširi spektar usluga u turizmu s 25 na 10%, što je posebno interesiralo CNBC-jevog novinara. Ostojić je naglasio i misiju Ministarstva turizma, a to je jačanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz set mjera, između ostalog i izmjenom zakonodavnog okvira, stvaranjem uvjeta za pristup povoljnom financiranju te učinkovitih komunikacija s tržištem.

Novinare je zanimao i skorašnji pristup Hrvatske Europskoj uniji, pri čemu je Ostojić istaknuo kako je Hrvatska turistički već dugo poznata tržištu EU, no kako će sam pristup biti dodatna promocija hrvatskom turizmu.

Cijeli intervju dostupan je na: http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000131128&play=1

 



Pisane vijesti