Lokalni lošinjski proizvodi krenuli sa HACCP sustavom

Na osnovu opredjeljenja za stvaranjem i promicanjem identiteta i prepoznatljivosti destinacije te podizanja kvalitete cjelokupne turističke ponude, na otoku Lošinju su početkom ove godine započelo osmišljavanje i produkcija niza autohtonih prehrambenih proizvoda. Uz podršku grada Malog Lošinja i Turističke zajednice, u projekt su se kao prvi uključili OPG Sandra Nicolich i Obrt Eki. Uz pomoć savjetodavne tvrtke ŠUŠNIĆ d.o.o. iz Rijeke, specijalizirane za ekspertne projekte proizvodnje i prometa hrane, obavljena je prilagodba poslovanja subjekta u smislu zadovoljavanja preduvjetnih programa i implementacije HACCP sustava.

Sirovine za proizvodnju potječu isključivo iz vlastite proizvodnje, od prikupljanja samoniklih biljaka, ili dijelom od ostalih lokalnih proizvođača. Od proizvoda ističu se alkoholna pića (likeri), marmelade, džemovi,  sirupi, čajevi, sirupi, jestiva sol i maslinovo ulje.

Iskazan je interes ostalih proizvođača autohtonih proizvoda te se očekuje njihovo uključivanje u projekt., a osnovna je namjera osigurati standardiziran, kvalitetan i siguran proizvod. Ovakvim se pristupom osigurava plasman proizvoda u okviru hotelskih tvrtki, trgovina i izlaganja na sajmovima, a sve u cilju promocije autohtonih proizvoda.



Pisane vijesti