U Dubrovniku skupština švicarskih putničkih agenata

Dubrovnik je od danas do nedjelje, 11. studenoga, domaćin godišnje skupštine švicarskog udruženja putničkih agenata - SRV, a taj je skup okupio više od 200 izaslanika od ukupno tisuću članova švicarskog udruženja.

Na inicijativu švicarskog predstavništva HTZ-a, uz potporu Glavnog ureda HTZ-a te turističkih zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika, švicarski će agenti, uz radni dio skupa, tijekom svog boravka obići i povijesnu jezgru Dubrovnika, posjetiti Ston, Pelješac i Konavle.

Također će biti održana i poslovna radionica za hrvatske turističke subjekte, prijavljeno je njih 35, koji će imati priliku upoznati švicarske agente s hrvatskom turističkom ponudom.

Dubrovnik je tijekom ove godine bio domaćin više okupljanja putničkih agenata, pa je tako u travnju održan skup agenata SAD-a Travel Leadef, u rujnu SPATA poljsko-američkih agenata, kao i austrijskih putničkih agenata ORV, u listopadu je bio predstavljen katalog njemačkog turoperatora Thomas Cook/Neckermann.

Nakon švicarskih agenata, u Dubrovnik od 23. do 25. studenoga stiže oko 220 francuskih turističkih profesionalaca članova udruženja HAVAS.

Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika ističu kako ti organizirani boravci turističkih profesionalaca pružaju dodatnu mogućnost za prezentiranje turističkih mogućnosti Dubrovnika i Hrvatske na tržištima s kojeg dolaze, a što će sigurno utjecati na povećanje turističkih prometa s tih tržišta. (Hina)



Pisane vijesti