Najavljen 17. međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam"

Međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam", najveća godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe, održat će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu od 12. do 14. listopada. Najavljujući sajam, Borislav Šimenc iz tvrtke Vall 042 Varaždin, koja je organizator sajma, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Varaždinu da je 17. izdanje sajma zbog problema s financijama bilo vrlo teško organizirati, ali da po sadržaju neće biti ništa manje kvalitetan nego prethodni.

"Na gotovo dvije tisuće metara četvornih izložbenog prostora, predstavit će se oko 100 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja te gotovo isto toliko njihovih suizlagača, pri čemu će oko 60 posto izložbenog prostora biti namijenjeno lovu i ribolovu, a 40 posto prirodi i turizmu", rekao je Šimenc.

Ovogodišnji partner sajma bit će Gorski kotar pa će posjetiteljima biti predstavljena turistička ponuda i sadržaji tog područja - novi stalni izložbeni postav lovstva, šumarstva i ribolova Kaštela Zrinski iz Broda na Kupi, izložba Nacionalnog parka Risnjak, desetak obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i udruga s izvornim goranskim proizvodima, folklorna skupina "Delnice", Kulturno-umjetničko društvo "Zeleni Vir" i Ravnogorski tamburaši.

Kao i prethodnih godina, sajam će ponuditi niz zanimljivih, atraktivnih i edukativnih sadržaja. Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza će već tradicionalno postaviti izložbu hrvatske divljači u prirodnom okruženju, a održat će se i okrugli stolovi te predavanja.
"Prvi put na sajmu će sudjelovati i Državni zavod za zaštitu prirode s izložbom 'Velike zvijeri u Hrvatskoj' te istoimenim predavanjem za širu javnost", najavio je Šimenc. Osim izložbi i stručnih programa namijenjenih lovcima i ribolovcima, pripremljene su i prigodne kulinarske prezentacije, bogata gastronomska ponuda i drugi sadržaji.

Organizator sajma je tvrtka Vall 042 Varaždin, a suorganizatori su Hrvatski lovački savez i Hrvatski sportsko ribolovni savez. (Hina)



Pisane vijesti