Predstavljen projekt 'Punta Skala'

(foto:FaH)Austrijska kompanija Falkensteiner-Michaeler Tourism Group predstavila je danas u Zadru Projekt gradnje turističkoga naselja Putna Skala, u koji najavljuju uložiti 150 milijuna eura, a prvi gosti se očekuju 2008. godine.

Predstavnici te kompanije naveli su da će na 460.000 četvornih metara površine sagraditi hotele najviše kategorije, apartmane, vile, wellness centre, sportske, trgovačke i druge sadržaje.

Dovršetak projekta očekuje se za 18 mjeseci, a kada bude dovršen bit će to najekskluzivnije, jedinstveno i najveće turističko naselje ne samo na Jadranu i Hrvatskoj, nego i na Sredozemlju i u Europi, rekli su na današnjem predstavljanju projekta čelni ljudi te kompanije.

(foto:FaH)Punta Skala će zaposliti oko 600 stalnih radnika, poslovat će, kako je rečeno, svih 365 dana u godini. Imat će hotel s pet zvjezdica, sa 210 soba, obiteljski hotel sa 220 apartmana i soba, te 28 vila, još 278 apartmana, wellness centar na 5.500 četvornih metara površine, podzemnu garažu, trgovačke centre i druge sadržaje. Na tom projektu radilo je i radi sto inženjera i projektanta iz raznih zemalja.

Na predstavljaju su bili i zadarski župan Ivo Grbić, gradonačelnik Zadra dr. Živko Kolega, brojni novinari iz Hrvatske i inozemstva, a u ime Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka državni tajnik Zdenko Mičić, koji je rekao da je taj jedinstveni turistički projekt na tragu strategije razvoja hrvatskoga turizma.

Radoslav Šarić, predsjednik Uprave Punta Skale d.o.o., ocijenio je da će taj projekt izmijeniti sliku zadarskoga, ali i hrvatskog turizma te postaviti nove standarde u našem turizmu.

(foto:FaH)Austrijska kompanija Falkensteiner-Michaeler Tourism Group posluje u još pet europskih zemalja. U svom sastavu ima 40 tvrtki, koje upravljanju sa 26 hotela, a do 2008. godine planiraju sagraditi još petnaest do 20 hotela. Zapošljava tisuću do 1.800 radnika. 

Jedan od vlasnika kompanije Erich Falkensteiner rekao je da ovim projektom kompanija pomiče svoje razvojne granice. Zadar je ključna točka za nas, a ostat će to i idućih godina, istaknuo je.

Ta kompanija je prije nekoliko godina postala vlasnik hotelske kuće Borik u Zadru.

Državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić podsjetio je da Zadarska županija prednjači u turističkim projektima. Projekt gradnje turističkoga naselja u Posedarju vrijedan je sto milijuna eura, zdravstveno-turistički centar u Ninu 50 milijuna, i sada s Punta Skalom u Zadarskoj županiji je 300 milijuna eura investicija. (Hina)



Pisane vijesti