Ministar Ostojić pohvalio turističke projekte i ulaganja Šibensko-kninske županije

Budući turistički projekti od strateškog interesa za Šibensko-kninsku županiju te buduća, ali i realizirana ulaganja na tom području predstavljena su ministru turizmu Veljku Ostojiću i njegovim suradnicima na današnjem sastanku sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, gradonačelnikom Šibenika Antom Županovićem te predstavnicima turističkog gospodarstva ove županije. Na sastanku je istaknuto kako je velik pomak posljednjih godina učinjen u kamping ponudi ove županije budući da su kampove obilježila velika ulaganja. Ministru su predstavljena i ulaganja koja će u hotelijerstvu poduzeti Hotelsko naselje Solaris, kao i ulaganja u izgradnju novih kapaciteta Hotela Olympia u Vodicama. Riječi je bilo i o planovima razvoja te ulaganjima u nautičku ponudu po kojoj je ova županija, rekao je ministar, najviše prepoznata. Uz nautiku, velike mogućnosti i izazov za razvoj županije vidi i u snažnijem razvoju nedovoljno razvijenih turističkih područja Županije. U okviru posjeta Šibensko-kninskoj županiji predviđen je obilazak Hotela Andrija, tematskog dječjeg hotela u sklopu Hotelskog naselja Solaris, i Hotela Olympia u Vodicama, gdje će biti predstavljen projekt izgradnje novih kapaciteta. U poslijepodnevnim satima ministru će biti predstavljen i projekt Obrazovnog centra za razvoj ljudskog potencijala i inovativnu akciju, Phoenix Arbor.

Budući turistički projekti od strateškog interesa za Šibensko-kninsku županiju te buduća, ali i realizirana ulaganja na tom području predstavljena su ministru turizmu Veljku Ostojiću i njegovim suradnicima na današnjem sastanku sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, gradonačelnikom Šibenika Antom Županovićem te predstavnicima turističkog gospodarstva ove županije.

Na sastanku je istaknuto kako je velik pomak posljednjih godina učinjen u kamping ponudi ove županije budući da su kampove obilježila velika ulaganja. Ministru su predstavljena i ulaganja koja će u hotelijerstvu poduzeti Hotelsko naselje Solaris, kao i ulaganja u izgradnju novih kapaciteta Hotela Olympia u Vodicama. Riječi je bilo i o planovima razvoja te ulaganjima u nautičku ponudu po kojoj je ova županija, rekao je ministar, najviše prepoznata. Uz nautiku, velike mogućnosti i izazov za razvoj županije vidi i u snažnijem razvoju nedovoljno razvijenih turističkih područja Županije.

Ministar je pohvalio predstavljene turističke projekte ove županije, kao i napore predstavnika turističkog sektora oko pripreme projekata za korištenje sredstava iz fondova EU. Naglasio je kako je unutar Ministarstva turizma formirana posebna služba za fondove EU, koja će biti na raspolaganju za pitanja vezana uz ovu tematiku. U nastavku je podsjetio na otvoren javni poziv Ministarstva turizma za program „Inovativni turizam“ te pozvao okupljene turističke gospodarstvenike da svoje nove, inovativne projekte prijave do 31. kolovoza ove godine, do kada je poziv otvoren.

Pohvalio je i ambiciozne planove, vezane uz ulaganja u hotelski sektor, te dodao kako će novi i kvalitetni smještajni kapaciteti podići kvalitetu turističke ponude u Šibensko-kninskoj županiji, ali i produžiti sezonu. Upravo je kvalitetno pozicioniranje odredišta i pojedinih objekata u odredištu, rekao je ministar, preduvjet za uspjeh.

Jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma glavni je cilj Ministarstva turizma, kojeg će se nastojati ostvariti kroz niz mjera i aktivnosti, naglasio je ministar. Jedna od mjera je i izmjena zakonske regulative, u sklopu koje je izmijenjen Zakon o PDV-a na turističke usluge, a primjena niže stope PDV-a od 10 posto na usluge u turizmu krenut će s početkom sljedeće godine. U tijeku je i rad na studiji konkurentnosti, s prijedlozima za njezino unaprjeđenje, a do jeseni bi trebala završiti i izrada Strategije razvoja hrvatskog turizma koja će dati smjernice za razvoj hrvatskog turizma u nadolazećim godinama, rekao je ministar.

S ciljem poticanja sektora te usmjeravanja njegovog djelovanja ove će godine biti, ranije nego ikad, donesen i Operativni marketing plan Hrvatske turističke zajednice za 2013. godinu. U okviru plana će poseban naglasak ponovno biti stavljen na pred i posezonu u Hrvatskoj, dok će se redefinirati modeli udruženog oglašavanja. Govoreći o važnosti poticanja ulaganja u turistički sektor, istaknuo je nove uvjete kreditiranja projekata u turizmu, dogovorene s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, s nižim kamatnim stopama od 1, 3 i 5 posto, ovisno kategorijama. U nastavku je pohvalio dosadašnji uspješan tijek sezone u Šibensko-kninskoj županiji, suradnju javnog i privatnog turističkog sektora te njihovu usmjerenost prema novim ulaganjima i podizanju kvalitete turističke ponude u Županiji.

U okviru posjeta Šibensko-kninskoj županiji predviđen je obilazak Hotela Andrija, tematskog dječjeg hotela u sklopu Hotelskog naselja Solaris, i Hotela Olympia u Vodicama, gdje će biti predstavljen projekt izgradnje novih kapaciteta. U poslijepodnevnim satima ministru će biti predstavljen i projekt Obrazovnog centra za razvoj ljudskog potencijala i inovativnu akciju, Phoenix Arbor.



Pisane vijesti