Stabilizirana situacija na Crikveničkoj rivijeri

Danas je u Gradskoj upravi u Crikvenici održan sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje, na kojemu su sudjelovali predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatske vojske, zapovjednik županijskoga stožera vatrogasnih postrojbi te predstavnici komunalnih službi i policije, koji su izvijestili o stanju na terenu. Ministar turizma Veljko Ostojić, na sastanku je pohvalio rad svih službi koje su sudjelovale u akciji i u normalizaciji ove izvanredne situacije u kojoj se poklopio cijeli niz nesretnih okolnosti. Istaknuo je i zadovoljstvo što su i gosti prepoznali dobar rad službi, te je većina njih ostala na Crikveničkoj rivijeru, dok je svega njih oko 7 posto napustilo ovo područje. Nakon sastanka, ministar Ostojić osobno se uvjerio u sigurnost turista koji svoj odmor provode na ovom području te je obišao kamp Selce, kao i prihvatni centar u sportskoj dvorani.

Danas je u Gradskoj upravi u Crikvenici održan sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje, na kojemu su sudjelovali predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatske vojske, zapovjednik županijskoga stožera vatrogasnih postrojbi te predstavnici komunalnih službi i policije, koji su izvijestili o stanju na terenu. 

Ministar turizma Veljko Ostojić, na sastanku je pohvalio rad svih službi koje su sudjelovale u akciji i u normalizaciji ove izvanredne situacije u kojoj se poklopio cijeli niz nesretnih okolnosti. Istaknuo je i zadovoljstvo što su i gosti prepoznali dobar rad službi, te je većina njih ostala na Crikveničkoj rivijeru, dok je svega njih oko 7 posto napustilo ovo područje. 

Nakon sastanka, ministar Ostojić osobno se uvjerio u sigurnost turista koji svoj odmor provode na ovom području te je obišao kamp Selce, kao i prihvatni centar u sportskoj dvorani.

Sva požarišta su trenutno pod kontrolom, požar je lokaliziran, a smirivanje bure je u ranim jutarnjim satima omogućilo dolazak četiri kanadera, koji su priskočili u pomoć vatrogascima.

Važno je napomenuti i da se normalizira stanje na prometnicama, Jadranska magistrala je otvorena za promet, a osiguravaju je policija i vatrogasci. Požar je sinoć gasilo više od 300 vatrogasaca iz cijele Hrvatske, sve komunalne službe su bile na raspolaganju, a bila su dežurna i dodatna dva tima hitne medicinske pomoći.

Policija je izvijestila kako, usprkos ogromnim gužvama, tijekom jučerašnjega dana i noći nije bilo nijedne prometne nesreće, a uz lakše probleme s disanjem nekolicine belgijskih turista, nema ni ozlijeđenih osoba. 

Gostima koji su se jučer nalazili u ugroženim dijelovima crikveničkoga područja pravovremeno je pružena pomoć u pronalaženju alternativnog smještaja i sve potrebne informacije za lakše snalaženje.

Požar nije došao do kampova u Selcu, iz kojih su evakuirani gosti, te nije prouzročena materijalna šteta, a usprkos izvanrednoj situaciji, Selce je napustio tek jedan dio gostiju.

Iako su se u pojedinim medijima pojavile netočne i neprovjerene informacije, to, na sreću, nije uzrokovalo paniku većih razmjera i ostavilo trajne posljedice. Od jutros se život na Crikveničkoj rivijeri ponovno odvija uobičajenim tempom, svi kapaciteti (hoteli, kampovi, pansioni, privatni smještaj i ostalo) su u potpunosti funkcionalni i na raspolaganju turistima.

Sukladno navedenome, potrebno je još jednom naglasiti da je situacija na području Crikvenice stabilna i pod kontrolom te nema objektivnih razloga za širenje panike.

Svim posjetiteljima i gostima koji su se za vrijeme požara zatekli na ovom području, TZ Crikvenice zahvaljuje na strpljenju i razumijevanju, te zahvaljuje svima koji su sudjelovali u gašenju požara na crikveničkome području, doprinijeli stabilizaciji situacije te na bilo koji način pružili pomoć i podršku stanovnicima i turistima Rivijere Crikvenica.

Svakako vrijedi još jednom pohvaliti izvrsnu organizaciju i nesebičan trud vatrogasaca s područja grada Crikvenice, Primorsko-goranske županije i cijele Hrvatske, zatim pomoć i podršku Ministarstva unutarnjih poslova, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatske vojske, brojnih institucija, organizacija i volontera. Posebno iz Turističke zajednice zahvaljuju gostima koji su pokazali iznimnu hrabrost uključivši se u gašenje požara. 



Pisane vijesti