Na Filmskom festivalu Pula 11 hrvatskih igranih filmova

U natjecateljskoj Glavnoj sekciji Nacionalnog programa ovogodišnjeg 59. Festivala igranog filma u Puli službeno je potvrđeno prikazivanje 11 hrvatskih dugometražnih igranih filmova.

Nacionalni program bit će otvoren u pulskoj Areni 21. srpnja romantičnom komedijom "Sonja i bik" Vlatke Vorkapić u produkciji Interfilma.

Osim filma otvaranja, u konkurenciji Nacionalnog programa je još i kriminalistička drama "Cvjetni trg" redatelja Krste Papića u produkciji Ozana filma, omnibus "Zagrebačke priče 2" u produkciji Propeler filma, drame "Djeca jeseni" Gorana Rukavine u produkciji Corvusa filma i "Halimin put" Arsena Antona Ostojića u produkciji Arkadene Zagreb te romantična komedija "Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača u produkciji HRT-a.

Osim tih filmova u Nacionalnom programu bit će prikazana i melodrama "Noćni brodovi" Igora Mirkovića u produkciji Studija dim i triler "Ljudožder vegetarijanac" Branka Schmidta u produkciji Telefilma. Biti će premijerno prikazani i filmovi "Pismo ćaći" Damira Čučića u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, "Slučajni prolaznik" Joze Patljaka u produkciji Alka filma i "Košnice petorice" redatelja u produkciji ADU Zagreb i još četiri filmske akademije.

U sekciji manjinskih koprodukcija bit će prikazane dvije koprodukcije sa Srbijom i to film "Praktični vodič kroz Beograd s pjevanjem i plakanjem" Bojana Vuletića, čiji je hrvatski koproducent Kinorama te "Parada" Srđana Dragojevića koji je koproducirao Mainframe.

Međunarodni program ovogodišnjeg 59. Festivala igranog filma održava se na Kaštelu od 14. do 28. srpnja a Nacionalni program u pulskoj Areni od 21. do 28. srpnja. (Hina)



Najave