Objavljen javni poziv za poticanje inovacija u turizmu

Kako bi pridonijelo jačanju ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, pri čemu izuzetno važnu ulogu ima kontinuirano stvaranje novih i inovativnih proizvoda kojima se obogaćuje ukupna turistička ponuda, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za Program poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam“. Temeljem programa će biti dodjeljivana bespovratna sredstva najkvalitetnijim kandidiranim projektima, kojima je cilj upravo razvoj novih, inovativnih proizvoda odnosno proširenje ukupne turističke i ugostiteljske ponude, „Budući da inovacije, svježe ideje i novi zanimljivi proizvodi predstavljaju dodatni iskorak u ukupnoj ponudi i odredište pozicioniraju na višu, još kvalitetniju razinu, kroz ovaj smo program željeli još snažnije potaknuti njihov razvoj. Osim toga, u skladu s trendovima na svjetskom turističkom tržištu novi, inovativni proizvodi održivog turizma siguran su jamac da smo na pravom putu“ - rekao je ministar turizma Veljko Ostojić o programu za kojeg je Ministarstvo turizma izdvojilo 6 milijuna kuna.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Kako bi pridonijelo jačanju ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, pri čemu izuzetno važnu ulogu ima kontinuirano stvaranje novih i inovativnih proizvoda kojima se obogaćuje ukupna turistička ponuda, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za Program poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam“. Temeljem programa će biti dodjeljivana bespovratna sredstva najkvalitetnijim kandidiranim projektima, kojima je cilj upravo razvoj novih, inovativnih proizvoda odnosno proširenje ukupne turističke i ugostiteljske ponude,

„Budući da inovacije, svježe ideje i novi zanimljivi proizvodi predstavljaju dodatni iskorak u ukupnoj ponudi i odredište pozicioniraju na višu, još kvalitetniju razinu, kroz ovaj smo program željeli još snažnije potaknuti njihov razvoj. Osim toga, u skladu s trendovima na svjetskom turističkom tržištu novi, inovativni proizvodi održivog turizma siguran su jamac da smo na pravom putu“ - rekao je ministar turizma Veljko Ostojić o programu za kojeg je Ministarstvo turizma izdvojilo 6 milijuna kuna.

Javni poziv je otvoren do 31. kolovoza 2012. godine, a za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem ovog programa imaju mogućnost kandidirati projekte, između ostalih, trgovačka društva, obrti, zadruge, putničke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, udruge i dr. Više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma.

Podsjećamo, Program poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam“ jedan je od osam programa za dodjelu potpora i poticaja, koje je Ministarstvo pripremilo za ovu godinu. Ukupna vrijednost svih osam programa je 32 milijuna kuna, a namijenjeni su jačanju cjelokupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz partnerstvo s javnim, privatnim i civilnim sektorom.



Pisane vijesti