Ministar turizma podržao golf projekte - Golf je potreban hrvatskom turizmu i čini važan dio turističke ponude

Povodom održavanja Europskog seniorskog golf prvenstva koje će se od 8. do 12. srpnja održati u Zagrebu i Mokricama, ministar turizma Veljko Ostojić posjetio je terene Golf&country cluba Zagreb, gdje je održana i konferencija za novinare. Organizatori su ministra upoznali s detaljima oko turnira, na kojem će sudjelovati 22 zemlje s 300 igrača. Ministar turizma istaknuo je kako je ovaj turnir povod njegovog dolaska, no pravi uzrok je podrška Ministarstva golfu općenito kao projektu. „Golf je potreban hrvatskom turizmu i čini važan dio turističke ponude, posebice kao novi motiv dolaska turista te važne uloge u produljenju turističke sezone. U odnosu na druge sadržaje, golf ponuda znatno doprinosi produženju sezone odnosno iskorištenju kapaciteta i promjeni strukture gostiju u korist onih veće kupovne moći.

Povodom održavanja Europskog seniorskog golf prvenstva koje će se od 8. do 12. srpnja održati u Zagrebu i Mokricama, ministar turizma Veljko Ostojić posjetio je terene Golf&country cluba Zagreb, gdje je održana i konferencija za novinare. Organizatori su ministra upoznali s detaljima oko turnira, na kojem će sudjelovati 22 zemlje s 300 igrača. Ministar turizma istaknuo je kako je ovaj turnir povod njegovog dolaska, no pravi uzrok je podrška Ministarstva golfu općenito kao projektu.

„Golf je potreban hrvatskom turizmu i čini važan dio turističke ponude, posebice kao novi motiv dolaska turista te važne uloge u produljenju turističke sezone. U odnosu na druge sadržaje, golf ponuda znatno doprinosi produženju sezone odnosno iskorištenju kapaciteta i promjeni strukture gostiju u korist onih veće kupovne moći.

„Hrvatskom turizmu treba hitna realizacija najmanje dvadesetak terena. Da bi se to dogodilo, potrebno je napraviti izmjenu zakonodavnog okvira s naglaskom na Zakon o gradnji, u kojem je sam golf teren nepotrebno definiran kao građevinsko zemljište. Golf teren zapravo je uređena zelena površina te treba dobiti takav status. Zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja radimo na izmjenama zakonodavnog okvira, kako bi se već ove jeseni omogućila jednostavnija realizacija projekata“, rekao je ministar.

Ministar turizma naglasio je i kako treba ubrzati donošenje prostornih planova te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. No, napominje kako golf ne smije biti maska za pretjeranu izgradnju, betonizaciju, niti apartmanizaciju, dodavši da Ministarstvo turizma daje podršku golfu te će se aktivno postaviti kako bi pružilo logističku potporu investitorima kroz izmjenu zakonodavnog okvira te financijsku potporu za realizaciju tih projekata.

Ovakvi golf tereni, kao što su tereni Golf&country cluba Zagreb, pružaju mogućnost za stvaranje nove turističke ponude grada Zagreba i kreiranje novih proizvoda koji se, posebice za vikend, mogu ponuditi ljubiteljima golfa iz cijele regije. No, namijenjen je i građanima Zagreba, koji se u neposrednoj blizini samoga centra grada, a opet daleko od vreve, mogu opustiti i uživati u sportskim aktivnostima, naglasio je ministar Ostojić.

 



Pisane vijesti