Akcija 'ZAPOŠLJAVANJE U TURIZMU' 2006.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira prezentaciju i radionicu ZAPOŠLJAVANJE U TURIZMU koja će se održati 16. svibnja u Županijskoj komori Pula.

Poslovnu prezentaciju organizira Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom gospodarskom komorom, Državnim inspektoratom i posrednicima u zapošljavanje, a na inicijativu internetskog  portala Posao.hr.

Teme o kojima će biti riječi u Puli uključuju prezentaciju aktivnosti HZZ-a u sezonskom zapošljavanju kao i najčešće nezakonitosti iz zapošljavanja u turizmu i ugostiteljstvu o kojima će govoriti predstavnik iz Državnog inspektorata.
 
Spomenuta prezentacija i radionica se održava u okviru akcije sezonskog zapošljavanja u turizmu, a osim u Puli će se upriličit i u drugim većim gradovima na Jadranu (Zadar, Dubrovnik, Split, Rijeka).

Akcija koja ima kao cilj promicanje zapošljavanja tijekom turističke sezone, te prezentiranje mogućnosti za rješavanje problema zapošljavanja u turizmu i ugostiteljstvu se održava već drugu godinu u nizu.

Tijekom prošlogodišnje akcije, koja je bila postavljena kao pilot projekt, a koja je trajala od 17. srpnja do 17. rujna, na stranicama internetskog portala Posao.hr oglašena su 392 slobodna radna mjesta, a procjenjuje se da se zahvaljujući akciji zaposlilo oko 350 osoba. Akcija je za cilj imala potaknuti zapošljavanje kvalificiranih zaposlenika tijekom turističke sezone. 



Pisane vijesti