Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo otvorio Dane turizma i gastronomije

Ministarstvo turizma podržava sve manifestacije koje doprinose stvaranju, otkrivanju i promicanju novih ideja u ukupnoj turističkoj ponudi jer je upravo jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma na međunarodnom tržištu jedan od naših prioriteta, rekao je zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo prilikom službenog otvorenja Dana turizma i enogastronomije, koji se od 9. do 12. svibnja održavanju na Zagrebačkom velesajmu. U pratnji zamjenika bio je pomoćnik ministra turizma,  Želimir Kramarić.

Ovogodišnji Dani turizma i enogastronomije, čiji je jedan od pokrovitelja Ministarstvo turizma, objedinjuju četiri specijalizirana sajma - 5. Međunarodni sajam turizma – CroTour, 17. Međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo – Vinovita, 4. Međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija – inGa te 4. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa. 

Tijekom naredna četiri dana, Zagrebačkim velesajam bit će mjesto predstavljanja domaće i inozemne turističke ponude te prava prilika za razmjenu iskustva, ideja i proizvoda, rekao je direktor Zagrebačkog velesajma Milan Trbojević te zahvalio svim izlagačima, suorganizatorima i partnerima koji su doprinijeli održavanju međunarodnih sajmova 2012. godine.

Spomenuti sajmovi okupljaju više od 200 izlagača iz 16 zemalja svijeta, a sudionicima će biti predstavljena ponuda domaćih i inozemnih turoperatora, restoratera, hotelijera te ostalih predstavnika turističke industrije. U okviru stručnih skupova, radionica i susreta, sudionici sajmova imat će priliku razmijeniti iskustva, te razgovarati o pripremama za ovu i iduću turističku sezonu.



Pisane vijesti