Na Zrmanji prva hrvatska rafting regata

(foto: FaH)Na rijeci Zrmanji danas se održava Prva hrvatska rafting-regata "Zrmanja 2006.", a natjecatelji na dionici Mlini-Žegar-Berberov kuk trebaju prijeći 14,5 kilometara.

Vožnja traje od dva do tri sata. U natjecanju sudjeluje 36 ekipa, među kojima i Vladina, koju vodi ministar mora, razvitka, prometa i turizma Božidar Kalmeta, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Prve hrvatske rafting-regate "Zrmanja 2006."

Zajedno s njim, u ekipi su i ministrica Kolinda Grabar-Kitarović te ministri Petar Čobanković, Berislav Rončević i Ivica Kirin.

"Danas štedimo na benzinu pa ćemo koristiti hidro-pogon. Iako sam sigurniji na cesti, vjerujem da ćemo se snaći i na vodi. Ministricu Kolindu Grabar-Kitarović stavili smo u sredinu, gdje je najsigurnija, a ministra Petra Čobankovića na kraj čamca kako bi nam držao ravnotežu", izjavio je na startu ministar Kalmeta.

(foto: FaH)Regatom se želi promicati aktivni turizam u Hrvatskoj i rafting kao sport, a osobito turističko odredište u zadarskome zaleđu koje je prepoznatljivo po atraktivnim padinama Velebita i prekrasnim kanjonima Krneze, Krupe i Zrmanje. (Hina)

  



Pisane vijesti