Hrvatska predsjeda sjednicom Komisije CEU UNWTO u Kazahstanu

Frederic Pierret i Zdenko Mičić U Kazahstanu će od 25. do 27. travnja biti održana sjednica Komisije za Europu (CEU) Svjetske turističke organizacije (UNWTO), kojoj će po prvi put predsjedati Hrvatska, kazao je državni tajnik za turizam Zdenko Mičić nakon današnjeg sastanka predsjedavajućih CEU-a.

Na sastanku je, kako je kazao, bilo riječi o suradnji zemalja članica te programu rada Komisije za Europu.

Mičić je kazao kako će 2006. godina na globalnoj razini biti optimistična turistička godina te kako projekcije pokazuju pozitivne trendove rasta. Najveći rast bilježe nova tržišta poput Afrike, Indije, Pacifika, dok je za Europu predviđen stabilan rast od nekih tri posto.

Na sastanku je, između ostalog, istaknuto kako treba raditi na jačoj promociji i marketingu u turizmu.

Predstavnik zemlje supredsjedateljice CEU-a UNWTO-a Frederic Pierret iz Francuske izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom. Osvrnuvši se na turizam u Francuskoj kazao je kako on čini 6,7 posto BDP-a te zemlje. Turizam se, kazao je, smatra granom koja otvara nova radna mjesta, a od prioriteta za naredno razdoblje naveo je poboljšanje kvalitete turističke ponude.

Pierret je mišljenja kako Hrvatska ima sjajne adute za razvoj turizma - more, planine, klimu, geografski položaj, kulturnu baštinu ali i ono jako značajno, mnogo volje.

Hrvatska je za predsjedateljicu Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije izabrana u studenom prošle godine na sastanku Komisije održanom u Senegalu. (Hina)



Pisane vijesti