Otvorene još veće mogućnosti turističke suradnje Poljske i Hrvatske

Poljsko tržište ima veliki potencijal i predstavlja izazov za hrvatski turizam, a kontinuirani porast dolazaka i noćenja poljskih turista, dokaz su uspješne suradnje Hrvatske i Poljske – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić, koji se u pratnji pomoćnika Želimira Kramarića sastao s veleposlanikom Poljske u Hrvatskoj, Wieslawom Tarkom i njegovim suradnicima - Boženom Borkowskom i Michalom Rusinskim. Veleposlanik je istaknuo kako su poljski turisti vrlo predani Hrvatskoj, koja za njih predstavlja najbliže toplo more te da se u Hrvatskoj osjećaju sigurno, što je za turizam vrlo važan element. Nadalje, naglasio je kako unatoč činjenici da većina poljskih turista u Hrvatsku dolazi automobilom, veliki potencijal ima i zračni promet, čije jačanje ima veliku ulogu u nastavku uspješne suradnje između zemalja.

Poljsko tržište ima veliki potencijal i predstavlja izazov za hrvatski turizam, a kontinuirani porast dolazaka i noćenja poljskih turista, dokaz su uspješne suradnje Hrvatske i Poljske – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić, koji se u pratnji pomoćnika Želimira Kramarića sastao s veleposlanikom Poljske u Hrvatskoj, Wieslawom Tarkom i njegovim suradnicima - Boženom Borkowskom i Michalom Rusinskim.

Veleposlanik je istaknuo kako su poljski turisti vrlo predani Hrvatskoj, koja za njih predstavlja najbliže toplo more te da se u Hrvatskoj osjećaju sigurno, što je za turizam vrlo važan element. Nadalje, naglasio je kako unatoč činjenici da većina poljskih turista u Hrvatsku dolazi automobilom, veliki potencijal ima i zračni promet, čije jačanje ima veliku ulogu u nastavku uspješne suradnje između zemalja.

Tijekom sastanka je istaknuo kako među mnogim poljskim tvrtkama postoji interes za ulaganja u Hrvatsku, pa je ministar predstavio mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam i naglasio kako je u pripremi katalog investicija u turistički sektor.

Cilj je privatizirati preostalih 13 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, te bivše vojne objekte staviti u funkciju turizma i novih zapošljavanja – rekao je ministar te dodao kako će se privatizacija provoditi temeljem međunarodnih javnih natječaja, ali da isto tako postoji mogućnost organiziranja prezentacija za potencijalne poljske ulagače.

Ministar je tijekom sastanka istaknuo i kako će skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju donijeti dodatni impuls ne samo turističkom sektoru, već i novom investicijskom valu u Hrvatskoj te da će mogućnost povlačenja sredstava iz strukturnih fondova omogućiti dodatno jačanje konkurentnost hrvatskog turizma.



Pisane vijesti