O turističkoj suradnji Češke i Hrvatske

Snažnija turistička suradnja Hrvatske i Češke, pogotovo kada je riječ o promotivnim aktivnostima na češkom tržištu i još kvalitetnijem prihvatu čeških turista, bile su glavne teme sastanka ministra turizma Veljka Ostojića, pomoćnika ministra Želimira Kramarića i tajnika Kabineta Bernarda Zenzerovića, s veleposlanikom Češke u Hrvatskoj Karelom Kühnlom i njegovim suradnikom Pavelom Bednarom. Kvalitetna suradnja dviju zemalja, koja se ponajviše očituje u stalnom rastu turističkog prometa iz Češke, potvrđuje se svake godine. Potrudit ćemo se da se pozitivan trend nastavi i ove godine te da se češki turisti i dalje sigurno osjećaju u Hrvatskoj, rekao je ministar te dodao kako će Ministarstvo turizma raditi i na jačanju turističkog prometa hrvatskih turista u Češkoj. Veleposlanik je istaknuo kako je turizam najjača veza između dviju zemalja, koja uspješno funkcionira već stotinu godina te naglasio važnost razvoja kontinentalnog turizma, za koji smatra da ima ogroman potencijal.

Snažnija turistička suradnja Hrvatske i Češke, pogotovo kada je riječ o promotivnim aktivnostima na češkom tržištu i još kvalitetnijem prihvatu čeških turista, bile su glavne teme sastanka ministra turizma Veljka Ostojića, pomoćnika ministra Želimira Kramarića i tajnika Kabineta Bernarda Zenzerovića, s veleposlanikom Češke u Hrvatskoj Karelom Kühnlom i njegovim suradnikom Pavelom Bednarom.

Kvalitetna suradnja dviju zemalja, koja se ponajviše očituje u stalnom rastu turističkog prometa iz Češke, potvrđuje se svake godine. Potrudit ćemo se da se pozitivan trend nastavi i ove godine te da se češki turisti i dalje sigurno osjećaju u Hrvatskoj, rekao je ministar te dodao kako će Ministarstvo turizma raditi i na jačanju turističkog prometa hrvatskih turista u Češkoj.

Veleposlanik je istaknuo kako je turizam najjača veza između dviju zemalja, koja uspješno funkcionira već stotinu godina te naglasio važnost razvoja kontinentalnog turizma, za koji smatra da ima ogroman potencijal.

Nastavit ćemo poticati razvoj turistički nerazvijenih područja, a veliki korak u tom smjeru donijet će nam i skori ulazak u Europsku uniju, odnosno mogućnost povlačenja sredstava iz europskih fondova, rekao je ministar.

Također je istaknuo kako se intenzivno radi na kreiranju novih motiva dolaska za pred i post sezonu te da Hrvatska, osim za goste raznih interesa,  želi postati još privlačnije odredište i za produžene vikend odmore.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima rada čeških turističkih djelatnika u Hrvatskoj, što će biti potpuno riješeno ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, ali i o nastavku uspješne suradnje po pitanju sigurnosti turista, odnosno angažiranju čeških policajaca u ljetnim mjesecima na hrvatskoj obali.



Pisane vijesti