Otvoren novi vodeni park

U Termama Jezerčica u Donjoj Stubici je otvoren novi vodeni park te prošireni wellness i spa centar. Vrijednost ovog ulaganja je 30 milijuna kuna, a iz tih termi najavljuju i novo ulaganje od 18 milijuna kuna u dogradnju dodatnih 50 soba u postojećem hotelu. Novi kompleks u Termama Jezerčica je otvorio ministar turizma Veljko Ostojić i pritom istaknuo da će ovo ulaganje Zagorju i njegovoj turističkoj ponudi utjecati i na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma. Konkurentnosti nema bez novih ulaganja, čemu će, dodao je ministar, pomoći i niža stopa PDV-a za turizam od deset posto, koja će se primjenjivati od 1. siječnja iduće godine, ali i brojne druge mjere Vlade, Ministarstva turizma i drugih institucija. Vlasnicu Termi Jezerčica, Dubravku Lekić, ministar je pozvao da se, primjerice, javi u Hrvatsku banku za obnovu i razvoj koja je ove godine predvidjela milijardu kuna za kreditiranje turizma.

U Termama Jezerčica u Donjoj Stubici je otvoren novi vodeni park te prošireni wellness i spa centar. Vrijednost ovog ulaganja je 30 milijuna kuna, a iz tih termi najavljuju i novo ulaganje od 18 milijuna kuna u dogradnju dodatnih 50 soba u postojećem hotelu.

Novi kompleks u Termama Jezerčica je otvorio ministar turizma Veljko Ostojić i pritom istaknuo da će ovo ulaganje Zagorju i njegovoj turističkoj ponudi utjecati i na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma. Konkurentnosti nema bez novih ulaganja, čemu će, dodao je ministar, pomoći i niža stopa PDV-a za turizam od deset posto, koja će se primjenjivati od 1. siječnja iduće godine, ali i brojne druge mjere Vlade, Ministarstva turizma i drugih institucija.

Vlasnicu Termi Jezerčica, Dubravku Lekić, ministar je pozvao da se, primjerice, javi u Hrvatsku banku za obnovu i razvoj koja je ove godine predvidjela milijardu kuna za kreditiranje turizma. Do kraja ovog mjeseca Ministarstvo će objaviti popis svih izvora financiranja za turizam, kao i natječaj Hrvatske turističke zajednice za dodjelu 13,5 milijuna kuna za potpore projektima u turistički nerazvijenim krajevima Hrvatske, poručio je ministar. Najavio je i da će novi zakon o poticanju ulaganja, koji se intenzivno dovršava, uz ostalo predvidjeti i povoljnije financijske uvjete za ulaganja u turističke smještajne kapacitete.

Slično kao i u cijelom Zagorju, tako i u Donjoj Stubici, svaki napredak plod je dobre suradnje lokalne samouprave i privatnog sektora, kazao je župan krapinsko-zagorski Siniša Hajdaš Dončić.

Terme Jezerčica dale su velik doprinos razvoju gospodarstva stubičkog kraja te potakle i brojne male poduzetnike da se aktivnije uključe u turizam, rekao je gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić.

Nove hotelske sobe u kompleksu trebale bi biti dovršene iduće godine, čime će se ponuda Termi Jezerčica zaokružiti na više od sto hotelskih soba, dok je današnjim otvorenjem novog vodenog kompleksa sa četiri nova bazena, ponuda zaokružena na ukupno šest bazena.



Pisane vijesti