Novi Gastro vodič lošinjskog otočja

Pozivamo Vas na predstavljanje novog Gastro vodiča, u izdanju Turističke zajednice grada Malog Lošinja, u utorak, 6. ožujka 2012. godine, u 11,00 sati (hotel Apoksiomen, Mali Lošinj).

Turistička zajednica grada Malog Lošinja objavila je novi Gastro vodič za 2012. godinu. Pri izradi nove brošure, svi ugostiteljski objekti na našim manjim otocima, te manjim i većim mjestima na Lošinju, bili su pozvani da se predstave u vodiču kroz ponudu jela tipičnih za naše krajeve i nazivima jela povezanim uz povijest i tradiciju našeg otočja.

U suradnji s poznatim kuharom, Adrijanom Nikolićem te vlasnicima i voditeljima ugostiteljskih objekata, osmišljena je ponuda otočnih specijaliteta prema receptima naših nona, a prilagođena modernom gostu. Naglasak je na temama povezanim s temom Lošinjskim jedrima oko svijeta, te je kod svakog objekta po jedno jelo nazvano prema slavnom kapetanu ili brodu uz koje dolazi priča, a koju će gost dobiti uz jelo te se na taj način bliže upoznati sa zlatnim dobom lošinjskog pomorstva.

Vodič je tiskan na 4 jezika, a svi ugostitelji koji su se odazvali, predstavljeni su fotografijom objekta ili jela, kontakt podacima, informacijama o radnom vremenu, i ostalim podacima, te posebno istaknutom ponudom otočnih specijaliteta.

Svoje specijalitete istaknuli su restorani Artatore, Čikat, Diana, Eki, Klub kapetana, Marina, Noštromo, Poljana, Veli žal, Za kantuni, gostionica Baracuda, konobe Chalvien, Cigale, Corrado,Fregata,Nika, Silvana, pizzeria Glamour, buffet Porto, fast food Kredo bar, Pizza cut Bulldog ll u Malom Lošinju, restoran Punta i konoba Bora bar u Velom Lošinju, restorani Manora i Televrin u Nerezinama, bistro Leut iz Beleja te konoba Panino s otoka Ilovik.

Na ovaj način ostvaruje se još bolja komunikacija s našim ugostiteljima, a svi koji su se predstavili u Gastro vodiču dobit će naljepnicu s oznakom Otočni specijaliteti te svoj prostor na web stranici TZ Malog Lošinja koja dnevno ima oko 4000 posjeta.



Najave