U Korčuli počela sezona dolazaka cruisera

U Korčulu je danas na cjelodnevni boravak velikim turističkim brodom "Deutschland" dovezeno 480  njemačkih turista koji su uz pomoć vodiča razgledavali poznate korčulanske kulturne i povijesne znamenitosti.

Uz panoramsku šetnju, Turistička agencija ATLAS  gostima je organizirala izlet autobusima preko otoka Korčule.

Ovo je prvi ovogodišnji veći cruiser- ploveći brod hotel, koji je na kružnoj plovidbi Sredozemljem doplovio u Korčulu iz Kotora, a nakon Korčule isplovio je prema Veneciji. 

Budući da je cruiser  "Deutschland" duži od 100 metara i  s velikim gazom, nije se mogao privezati uz korčulansku rivu koja je manja od broda, pa su posjetitelji nakon sidrenja broda u Pelješkom kanalu bili prevezeni do Korčule brodskim čamcima.

Od voditelja operativnih poslova u korčulanskoj luci Marka Milata doznaje se da će ovogodišnja turistička sezona (do kraja listopada) biti bolja od prošle jer će Korčula u sezoni dočekati 197 cruisera.

Prošle su godine ostvarena 182  uplovljavanja plovećih hotela.

Kako se očekuje, u rujnu će uploviti najveći brod "Aurora"", dužine 272 metra sa 76 tisuća BRT, i kapaciteta 2.050 putnika. 

Tijekom ovogodišnje turističke sezone s tih brodova-hotela iskrcat će se više od 50 tisuća turista izletnika, stoga se korčulanska luka s dvije rive posebno priprema za prihvat turista, kazao je Milat. 

Prema broju dolazaka cruisera, Korčula će imati drugo mjesto među hrvatskim lukama po prometu brodova-hotela, odmah nakon Dubrovnika. 

Zbog nedostatnih prihvatnih uvjeta luke, korčulanska Turistička zajednica i Grad Korčula razmišljaju o proširenju ili čak izgradnji novoga pristaništa što bi Korčulu učinilo još atraktivnijim odredištem turističkih brodova. (Hina)



Pisane vijesti