Za Park prirode Lonjsko polje 1,3 milijuna eura

Razvoj kontinentalnog turizma u županijskim planovima označen je kao jedna od strateških gospodarskih grana pa Sisačko-moslavačka županija ulaže sve više u njegovo poticanje, a već je počelo ostvarivanje projekta "Razvoj turističke infrastrukture na području "Parka prirode Lonjsko polje", vrijednog 1,3 milijuna eura, koji se financira novcem iz europskog programa IPA IIIC.

Kako je na konferenciji za novinare u Sisku rekla županica Marina Lovrić-Merzel, glavna investicija u projektu je temeljita rekonstrukcija ceste Jasenovac-Drenov Bok u dužini od dva kilometra, čime će najatraktivnija odredišta Lonjskog polja biti pristupačnija, a dosadašnji poticaji za uređenje smještajnih i ugostiteljskih objekata seoskog turizma dobit će na vrijednosti.

Osim toga, istaknula je, ta županija prvi put odobrava poticaje turističkim agencijama koje u Lonjsko polje dovode goste uz uvjet da gosti u njemu ostvare barem jedno noćenje. Istodobno, u sklopu projekta, županijska Turistička zajednica pokreće internetsku stranicu za "online" rezervaciju smještaja i drugih usluga s podatcima o kapacitetima, cijenama i sadržajima.

Odobreni projekt ostvarivat će se godinu dana, do sredine veljače sljedeće godine.

Županijska pročelnica za upravljanje pretpristupnim fondovima i poticajnim financijskim sredstvima Tatjana Puškarić kazala je da će županiji na ostvarivanju projekta partneri biti Županijska uprava za ceste, županijska Turistička zajednica i jasenovačka općina, a suradnik Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

U Sisačko-moslavačkoj županiji za strukturne fondove pripremljen je 51 projekt ukupne vrijednosti 68,5 milijuna eura, a u pripremi je još 169 projekata vrijednih 1,6 milijarda eura. (Hina)



Pisane vijesti