Štand Hrvatske turističke zajednice nagrađen na sajmu u Pragu

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je od 9. do 12. veljače i češkoj publici na turističkom sajmu Holiday World u Pragu.

Novo dizajnirani štand Hrvatske turističke zajednice, koji je osvojio 2. nagradu u kategoriji „Najljepši štand“ površine veće od 60 m2, plijenio je veliku pozornost stručne i široke publike. U konkurenciji štandova većih od 60 m2 ocijenjeno je 30 sudionika natjecanja, a kao najbolji su konačnim poretkom proglašeni: Dominikanska Republika, Hrvatska te OREX Travel.

Novi dizajn štanda Hrvatska turistička zajednica predstavila je premijerno na sajmu WTM u Londonu krajem 2011. godine, a prve reakcije bile su iznimno dobre i za sada je na većini sajamskih priredbi osigurana izvrsna primijećenost. Jedinstven dizajn štanda potpisuje Atelier Propadalo, a štandom dominira veliki LED ekran koje se proteže gotovo cijelom njegovom duljinom. Na tom ekranu cijelo vrijeme se prikazuje promidžbeni film hrvatskih turističkih odredišta, a s obzirom da je ekran postavljen vrlo visoko, štand je vrlo uočljiv u sajamskom prostoru.

Na površini 100 m2 predstavljene su sve hrvatske turističke regije te nautička ponuda uz posebnu zastupljenost Šibensko-kninske županije koja se uz Arenaturist iz Pule predstavila kao suizlagač. Turistička zajednica Šibensko-kninske županije tom je prigodom organizirala i prezentaciju dalmatinskih specijaliteta i vina. Na sajmu je sveukupno sudjelovalo 870 izlagača iz 50 zemalja svijeta.



Pisane vijesti