Završna konferencija projekta „Eko-etno centar Adica"

Završna konferencija projekta "Razvoj novog turističkog proizvoda Eko-etno centar Adica" financiranog iz EU predpristupnog fonda IPA IIIc, održana je 31. siječnja 2012. godine u Adici.

Nazočnim gostima na konferenciji obratili su se gradonačelnik grada Vukovara, Željko Sabo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU projekte i međunarodnu suradnju i koordinator projekta, Dragan Njegić, te Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma.

U svojim pozdravnim govorima, naglasili su važnost projekta, uz zahvalu svim partnerima, izvođačima radova i djelatnicima gradske uprave koji su u njemu sudjelovali.

Projekt su predstavile Kristina Glumac i Ivana Zujić, suradnice na projektu. Cilj Eko-etno centra Adica je pridonijeti poboljšanju i širenju turističke ponude grada Vukovara, kroz ponudu restorana i vinskog podruma za posjetitelje, a uređena je i vanjska terasa na kojoj će se promovirati autohtoni proizvodi s ovih prostora, te prostorije za održavanje radionica iz starih zanata kao i svlačionice za sportaše.

Potencijalni korisnici ovog centra su mala i srednja poduzeća s područja grada Vukovara, polaznici obuka koje će se ovdje održavati, a Vukovarci će ovdje pronaći i zaposlenje. Grad Vukovar objavio je poziv za moguće ulagače koji žele poslovati u Eko-etno centru Adica, a na završnoj su konferenciji podijeljeni i certifikati polaznicima obuka održanih u sklopu projekta.

Provedba projekta započela je 10. prosinca 2010. godine u trajanju od 14 mjeseci, a ukupna njegova vrijednost je 781.777,55 eura, od čega Europska unija bespovratno daje iznos od 585.394,99 eura. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) uvrstila je ovaj projekt među primjere uspješne provedbe EU projekata u Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti