Za Silvestrovo samo šest hotela na Makarskoj rivijeri

Recesija ove godine čini svoje i u najluđoj noći na Makarskoj rivijeri, pa će tek šest hotela na Makarskom primorju ponuditi gostima novogodišnju zabavu. Prema najavama iz hotelskih kuća, za silvestarsko slavlje hotelijeri će na dva ili tri dana ugostiti oko 500 domaćih gostiju i 250 stranaca. Broj gostiju manji je nego prošle godine, iako su cijene aranžmana zaista povoljne.

U pet hotela u Makarskoj koji pripremaju novogodišnja slavlje, Park, Biokovo, Osejava, Palma i Bonaca informiraju kako su im smještajni kapaciteti tek polovično popunjeni, ali se očekuje da će do potkraj prosinca svi kapaciteti biti zauzeti. Cijena trodnevnog aranžmana s novogodišnjom večerom i zabavom iznosi od 745 do 1650 kuna po osobi, što ovisi o kategoriji hotela, a novogodišnje večera u hotelima stoji od 350 do 375 kuna po osobi.

U Podgori novogodišnje slavlje priprema se u hotelu Aurora, koji će ugostiti više od 250 stranih turista što će tjedan dana boraviti na zimskom odmoru.

Hotelske kuće u Brelima na novogodišnje blagdane ostaju ove godine s „ključem u bravi“, doznaje se od direktora prodaje Žarka Kristića, kao i hotel Horizont u Baškoj Vodi, nema motiva za otvaranje kuće, kaže pomoćnik direktora prodaje Zvonko Ursić.

Otvaranje hotela s kapacitetom od 400 pa i više kreveta za samo dva ili tri dana nije opravdano, jer priprema kuće, energija, glazba i ostalo što prati novogodišnje slavlje rezultiralo bi „negativnom bilancom“ što makarskim hotelima Meteor, Dalmacija i Rivijera, koji inače ove godine imaju vrlo dobro poslovanje nije cilj, kazao je direktor makarskih hotela Joško Lelas.

Opravdanje za dvodnevno ili trodnevno poslovanje hotela s mogućim negativnim novogodišnjim učinkom na nalaze ni hotelijeri Tučepa, kazao je direktor prodaje Ivo Visković. Otvaranje Alge sa 650 kreveta ili Neptuna s nešto manje kreveta, nosilo bi hotelima negativni saldo koji bi umanjio ovoljetno vrlo kvalitetno poslovanje, dodao je Visković.

Većina hotelskih kuća na Makarskoj primorju ostaje zatvorena od prosinca do potkraj veljače, doznaje se od hotelijera, a prvi među hotelima koji će ugostiti turiste prvih dana veljače bit će makarski Meteor, u koji stiže grupa britanskih turista i nogometaši jednog kluba iz naše zemlje. (Vedran Ribarević)
 



Pisane vijesti