Hrvatska turistička ponuda u Češkoj i Italiji

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ovoga će tjedna predstaviti hrvatsku turističku ponudu na tržištu Češke i Italije.

Hrvatski turistički dan u Čekoj, održat će se u Pragu 29. ožujka kao tradicionalna akcija koju Hrvatska turistička zajednica provodi u proljeće, prije glavne turističke sezone. Na konferenciji za novinare, o aktualnom stanju i perspektivama hrvatskog turizma govorit će direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Također, bit će održan workshop turističke struke na koji se prijavilo oko 50 predstavnika turističkih tvrtki, dok će u večernjim satima biti održana tradicionalna hrvatska večer na kojoj će se predstaviti hrvatska turistička, gastronomska i kulturna ponuda.

Hrvatsku večer organiziraju predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Pragu i Veleposlanstvo Republike Hrvatske već šestu godionu zaredom u praškom hotelu »Intercontinental«. Na ovogodišnjoj hrvatskoj večeri češkim će partnerima i prijateljima Hrvatske biti predstavljen i film HTZ-a "Mediteran kakav je nekad bio" za kojega je redatelj Zrinko Ogresta osvojio turističkog “Oscara” u Berlinu, zatim hrvatska gastronomija pod kuharskom palicom majstora Željka Bremeca i asistenciju Ivane Vukmanić, uz muzičku pratnju Dražena Žanka i klape "More" te birana hrvatska vina.

Hrvatska turistička zajednica tijekom ovog tjedna organizira i seriju workshopova na talijanskom tržištu, a sve u cilju što bolje pripreme turističke sezone. Talijanski i hrvatski turistički djelatnici sastaju se u Genovi, Torinu, Milanu i Padovi. Na svaki workshop prijavljeno je po 20-tak predstavnika turističkih tvrtki iz Italije i Hrvatske.

Prema dosadašnjem interesu, procjenjuje se da će se u ovoj godini ostvariti dolazak do tri posto više talijanskih turista u odnosu na 2005.godinu, odnosno ukupno 1,3 milijuna posjetitelja koji bi trebali ostvariti 5,8 milijuna noćenja, rekao je direktor predstavništva HTZ-a u Milanu, Klaudio Stojnić. Dolaskom 1,3 milijuna talijanskih turista na ljetovanje srušili bi se rekordi dolaska Talijana na hrvatski Jadran. U prošloj godini u Hrvatskoj je bilo 1,25 milijuna talijanskih turista koji su ostvarili nešto manje od 5,7 milijuna noćenja.



Pisane vijesti