U Zagrebu manifestacija hotelsko-turističkih škola iz Europe

U Zagrebu se od danas do 7. prosinca održava jubilarna 20. međunarodna manifestacija "Božić u Europi 2011/Christmas in Europe 2011", čiji je domaćin Hotelijersko-turistička škola iz Zagreba i koja je okupila više od 130 učenika i njihovih profesora iz 22 strukovne škole iz 15 europskih zemalja i Hrvatske.

Najveći dio programa u sklopu te manifestacije održava se u zagrebačkom Hotelu Westin, gdje je svaka škola-sudionik danas postavila svoj štand na kojima prikazuju kako se Božić gastronomski slavi u njihovoj zemlji, ističe profesorica i jedna od koordinatorica projekta iz zagrebačke Hotelijersko-turističke škole (HTŠ) Liljana Lež-Drnjević.

Strani su učenici sinoć doputovali u Zagreb gdje će ostati do 6. prosinca, a u tih pet dana za njih je pripremljen bogat program.

Uz veliku pomoć Hotela Westin i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) vjeruje da će ta manifestacija proći kvalitetno što će biti velika promocija i za njihovu školu, i za Zagreb i Hrvatsku.

Manifestacija se svečano otvara danas u poslijepodnevnim satima u Hotelu Westin, gdje će se svi sudionici pojaviti u narodnim nošnjama svojih zemalja, a nastavlja se sutrašnjom jutarnjom svečanom paradom/šetnjom svih sudionika predvođeni Kravat pukovnijom do Trga bana Jelačića.

Svi će potom na misu u zagrebačku katedralu, dok će u nedjelju cijela manifestacija dobiti i humanitarni karakter jer će se sudionici sresti s djecom iz Dječjeg doma za nezbrinutu djecu iz Nazorove te ih prigodno darivati.

Dan prije odlaska iz Zagreba i Hrvatske sudionici manifestacije će na izlet u Krapinu pogledati Muzej krapinskih neandertalaca i druge atrakcije.

Ističući da je sve to veliko priznanje za Zagreb i HTŠ, koja je domaćinstvo te manifestacije dobila kao članica Europskog udruženja hotelsko-turističkih škola (AEHT), Lež-Drnjević podsjeća i kako su zagrebački učenici na prošlogodišnjoj manifestaciji na Azorima u Portugalu svojim pristupom i programom oduševili prisutne. (Hina)



Pisane vijesti