Počela proljetna turistička sezona u parku prirode Kopački rit

Današnjim porinućem turističkog broda "Orao" u vode Kopačkog rita, nakon zimske stanke, počela je proljetna turistička sezona u tom parku prirode, a obilježavanje se nastavlja sutra Danom baranjskih vina.

Ravnateljica Javne ustanove Park prirode Kopački rit Biserka Vištica istaknula je kako je "cilj povezati prirodne ljepote jednog od najočuvanijih močvarnih staništa u Europi s bogatom gastronomskom i enološkom ponudom Baranje. Tako će se sutra posjetiteljima, kojima će ulaz u Park prirode Kopački rit biti besplatan, omogućiti i degustacija vina  poznatih baranjskih proizvođača". 

Osim na zaštiti prirode radimo i na očuvanju baštine, posebno tradicije proizvodnje vina, koja na ovim prostorima datira još iz rimskog doba, naglasila je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

Dodala je kako je to dio turističke promidžbe i ponude koju  je osmislila Javna ustanova Park prirode Kopački rit za skorašnje Svjetsko klupsko prvenstvo (WFC) u ribolovu koje će održati od 4. do 12. lipnja u Osijeku, na lokaciji Stare Drave u Bilju".  

Danas i sutra svim športskim ribičima, koji sudjeluju u organizaciji Izvršnog odbora WFC 2006. Osijek na čišćenju Stare Drave, ponudit ćemo degustaciju najboljih baranjskih vina, kazala je ravnateljica Vištica.

Prošle godine Park prirode Kopački rit posjetilo je oko 24.000 gostiju, a ove godine očekuje se daleko veći  broj posjetitelja, posebice zbog Svjetskog klupskog prvenstva u ribolovu, dodala je Vištica. (Hina)



Pisane vijesti