Predstavljanje Hrvatske na godišnjem okupljanju bavarskih autobusera u Deggendorfu te sajmu Viva Touristika u Frankfurtu

U sklopu suradnje s predstavnicima autobuserskih tvrtki iz južnih dijelova Njemačke, iz koje dolazi i velik broj grupa prema jadranskim odredištima, ispostava Hrvatske turističke zajednice u Münchenu predstavila je Hrvatsku na 65. jubilarnom godišnjem okupljanju bavarskih autobusera u Deggendorfu (Donja Bavarska) od 11. do 12. studenoga ove godine.

Predstavnici autobusera koji su posjetili hrvatski izložbeni prostor iskazali su interes za organizacijom putovanja prema našim odredištima, te su tražili i dodatne informacije za nadolazeća putovanja. Autobuserima su posebno predstavljeni destinacijski proizvodi odnosno razni izleti i posjeti pojedinim znamenitostima. Također, hrvatski štand posjetio je i predsjednik Udruženja autobusera „Landesverband Bayerischer Omnibusunternehmer“, Heino Brodschelm.

Okupljanje u Deggendorfu proteklo je u pozitivnom ozračju budući da predstavnici autobusera u 2011. godini bilježe dobre rezultate. Središnja manifestacija, na kojoj su se brojnim članovima udruge predstavile turističke destinacije i ponuđači drugih usluga vezanih za autobuserska putovanja, održana je 12. studenoga 2011. godine u gradskom kulturnom centru u Deggendorfu na prostoru od 5000 m2.  Tijekom dva dana trajanja „Landesverband Bayerischer Omnibusunternehmer“ održani su brojni stručni skupovi i susreti predstavnika srednjih i manjih obiteljskih tvrtki koje posluju na lokalnoj razini.

Također, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, hrvatska turistička ponuda predstavljena je na sajmu VIVA Touristika & Caravaning u Frankfurtu. Na prigodno ukrašenom štandu brojnim zainteresiranim posjetiteljima pružene su informacije o našoj zemlji, uz paletu promidžbenog i suvenirskog materijala. Sajam je posljednjih nekoliko godina postao najveći turistički sajam u pokrajni Hessen, s oko 250 izlagača iz 21 zemlje svijeta predstavljeni su programi i odredišta za odmor i rekreaciju, od wellness odmora, pa sve do autobuserskih putovanja, krstarenja, individualnih putovanja te „city break“ putovanja, a posjetiteljima je omogućena rezervacija putovanja za gotovo cijeli svijet.



Pisane vijesti