Održane sjednice Savjeta za kongresnu i insentiv djelatnost i Ureda za kulturni turizam

Prvi radni dan DHT-a na programu ima 26 raznih stručnih skupova, a za Hrvatsku turističku zajednicu započeo je s dvije sjednice savjeta vrlo važnih segmenata hrvatske turističke ponude. Najprije je održan Savjet za kongresnu i insentiv djelatnost, a nakon toga Savjet za kulturni turizam.

Sastanak Savjeta za kongresnu i insentiv djelatnost vodio je predsjednik Ivan Mišetić, a na kojem je usvojen zapisnik s prethodne sjednice savjeta, raspravljao se o nacrtu prijedloga Programa rada Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda za 2012. godinu.

Direktor Kongresnog i insentiv ureda Nik Račić dao je opsežnu informaciju o nedavno održanoj Međunarodnoj konferenciji UNWTO-a o turizmu i medijima. Podsjetimo kako se u rujnu u Zagrebu okupilo više od 400 gostiju iz zemlje i inozemstva, predstavnika medija i turističke privrede kao i predstavnika državnih tijela, ministarstava turizma, turističkih organizacija i članica Komisije za Europu UNWTO-a. Domaćin i suorganizator konferencije bila je Vlada RH, organizator Ministarstvo turizma RH i UNWTO, dok je organizacijsku, operativnu pripremu i provedbu vodio Glavni ured Hrvatske turističke zajednice. Također, Račić je izvijestio o nedavno uspješnom predstavljanju Skal kluba Kvarner u Finskoj na kojem je Opatija dobila domaćinstvo za organizaciju Polugodišnjeg susreta Vijeća International Skala, i to u razdoblju 20.-23. travnja 2012. godine. Budući da je Sabor RH bio domaćinom parlamentarne skupštine OESS-a početkom listopada u Dubrovniku, izvijestio je kako su za tu prigodu Hrvatski kongresni i insentiv ured te Kongresni ured Grada Dubrovnika osigurali info pult s promidžbenim materijalima i svim korisnim informacijama za sudionike. Na kraju je Račić informirao članove Savjeta o novoosnovanoj Udruzi profesionalaca kongresnog turizma.

Na sjednici Savjeta Ureda za kulturni turizam pomoćnik direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i Ureda za kulturni turizam, Milo Sršen pozdravio je nazočne te istaknuo zadovoljstvo održanim Nacionalnim danom kulturnog turizma u svibnju u Dubrovniku. Članovi Savjeta također su izrazili zadovoljstvo sadržajem programa i organizacijom te predložili da se domaćin uvijek izabire početkom tekuće godine kako bi na vrijeme mogli u organizaciju programa uključiti više subjekata. Sjednicu je vodio član Savjeta Vinko Ivić, a usvojen je zapisnik s prethodne Sjednice te prezentiran prijedlog Programa rada za 2012. godinu. Sršen je najavio edukacijski seminar za kulturni turizam koji će se na temu „Tržišno pozicioniranje, branding i promidžba kulturno turističkog proizvoda“ održati početkom studenoga u Rijeci. Sastanku su nazočili i kolege iz sustava turističkih zajednica te Ureda za kulturu pojedinih županija, a koji su involvirani u projekte i manifestacije značajne za promicanje kulturno – turističke ponude pojedinih destinacija.



Pisane vijesti