Znatan porast turističkog prometa domaćih gostiju

Na području TZ Grada Malog Lošinja u 2011. godini do sada je ostvareno 2.150.000 noćenja, što je 7 posto više u odnosu na 2010. Domaći gosti ostvarili su u devet mjeseci oko 36.000 dolazaka i preko 307.000 noćenja.

Odjeci poslovanja Turističke zajednice u medijima su također porasli, pa je samo u ovoj godini objavljeno više od 500 novinskih članaka o Lošinju, te mnoštvo priloga i reportaža u elektroničkim medijima. Nadalje, od ukupno 605.000 posjeta internet stranici www.tz-malilosinj.hr, njih više od 43.000 u ovoj godini je iz Hrvatske, što je porast za 30 posto.

Domaćim i stranim gostima, Turistička zajednica predstavila je niz programa, od bioraznolikosti Lošinja, više od 200 kulturnih programa tijekom, do organiziranih radionica aromaterapije, edukacija o zdravlju i kulinarskih događanja.

Također, uz predstavljanje Lošinja u Zagrebu, organizirane su mnoge promotivne aktivnosti i predstavljanja diljem Hrvatske, provedene su edukacije DMC agencija u osmišljavanju programa i promovirano 220 km šetnica i tematskih putova na Lošinju.

Suradnja s ugostiteljima u Fešti lošinjske kuhinje i Adrianovoj miomirisnoj kuhinji, najava dolaska Apoksiomena, uvođenje roll maps sustava na Internetu i virtualnih panorama - doprinose zanimljivosti Lošinja kao inovativne i kreativne destinacije. Lošinjski autohtoni suveniri, projekt tajnih kupaca u destinaciji, promicanje Lošinja kao centra za aromaterapiju, kapetanski jelovnici, miomirisni objekti, tretmani eteričnim uljima otoka u wellnessu, uspješni rezultati hotelijera, agencija, kampova, mogućnost usvajanja dupina u lošinjskom arhipelagu - čini lošinjsku ponudu drugačijom i poticajnom za druge.



Pisane vijesti