Potpora razvoju turizma i obrazovanja u Virovitičko-podravskoj županiji

Ministar turizma Damir Bajs i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju, gdje je ministar turizma - uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, zamjenika župana Zdravka Dijakovića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina - s dekanicom Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Vesnom Bedeković, potpisao Ugovor o sufinanciranju uređenja prostora Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, kojim Ministarstvo turizma sudjeluje u ukupnim troškovima uređenja s 500 tisuća kuna. Poslije potpisivanja ugovora, ministtri Bajs i Fuchs su s domaćinima obišli i zgradu budućeg Veleučilišta u Virovitici, te otvorili potpuno obnovljenu i izgrađenu zgradu Centra za održivi razvoj Virovitičko-podravske županije u kojoj se nalaze uredi Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj i Javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti Virovitičko-podravske županije.

Ministar turizma Damir Bajs i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju, gdje je ministar turizma - uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, zamjenika župana Zdravka Dijakovića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina - s dekanicom Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Vesnom Bedeković, potpisao Ugovor o sufinanciranju uređenja prostora Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, kojim Ministarstvo turizma sudjeluje u ukupnim troškovima uređenja s 500 tisuća kuna.

Poslije potpisivanja ugovora, ministtri Bajs i Fuchs su s domaćinima obišli i zgradu budućeg Veleučilišta u Virovitici, te otvorili potpuno obnovljenu i izgrađenu zgradu Centra za održivi razvoj Virovitičko-podravske županije u kojoj se nalaze uredi Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj i Javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti Virovitičko-podravske županije.

Kroz svoj Program dodjele bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima, Ministarstvo turizma je od 2008. do zaključno 2010. godine u Virovitičko-podravskoj županiji za ukupno 93 projekta izdvojilo više od 3,7 milijuna kuna.

Također, u okviru programa Ministarstva turizma „Poticaj za uspjeh“ od 2002. do 2009. godine za ulaganja u Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je 5 kredita u ukupnom iznosu od više od 22,7 milijuna kuna, za koje je Ministarstvo do sada isplatilo više od 3,5 milijuna kuna za subvenciju kamate.

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici izvodi stručni studij menadžmenta na dva studijska smjera: informatički menadžment i menadžment ruralnog turizma.

Škola je osnovana 2007. godine u prostorima bivše virovitičke vojarne, prostoru koji je prilagođen samo najnužnijim potrebnim uvjetima i rekonstrukcija je bila neophodna. Ministarstvo obrane RH i Grad Virovitica potpisali su Ugovor o darivanju vojarne u svrhu izgradnje objekta namijenjenog obrazovnoj i sportsko-rekreacijskoj djelatnosti 2011. godine.

Ukupna vrijednost projekta uređenja škole iznosi nešto manje od 7,5 milijuna kuna, a do sada je uloženo oko 4 milijuna. U realizaciji projekta sudjeluju: Županija Virovitičko-podravska, Grad Virovitica, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Ministarstvo turizma, a troškovi ulaganja u opremanje novih prostora iznose ukupno 1,715.925,12 kuna.



Pisane vijesti