Baška Voda vodeća u ovoljetnom turističkom poslovanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Općina Baška Voda koja danas ugošćuje 9567 registriranih turista, od kojih je 8767 stranaca, vodeća je po turističkom prometu kako na Makarskoj rivijeri tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prema informaciji iz Turističkog ureda, u Baškoj Vodi boravilo je do kraja srpnja 67.970 gostiju koji su ostvarili 421.478 noćenja, pa je turističkih dolazaka bilo 10 posto više nego lani, a ostvarenih je noćenja 5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Stranci, njih 62.568 ostvarili su 388.477 noćenja i njihov je broj dolazaka također 10 posto veći od lanjskoga, a noćenja je 7 posto više nago godinu dana ranije.

Domaći gosti od početka ljeta bilježe manji broj dolazaka i noćenja nego prošle godine, doznaje se od direktora Turističkog ureda Ante Jurišića, koji je dodao kako gosti iz naše zemlje bilježe u sedmomjesečnom turističkom poslovanju Baške Vode minus od 10 posto u dolascima i 8 posto noćenja manje nego lani.

Zanimljivo je dodati da hotelski smještaj sa 140.000 noćenja ima 6 posto noćenja više nego prošle godine, privatni kućevlasnici bilježe također 6 posto više registriranih noćenja, a autokampovi u sedmomjesečnom poslovanju imaju 8 posto noćenja manje nego godinu dana ranije.

Baška Voda, zaključio je direktor Jurišić, s obzirom na sedmomjesečni učinak, stanje bookinga, pristiglih najava, fiksnih i individualnih rezervacija očekuje dobar nastavak sezone i poslovanje u posezonskom vremenu te realizaciju od oko 820.000 turističkih noćenja. (Vedran Ribarević)



Pisane vijesti