Hrvatska na sajmu ITB u Berlinu od 8. do 12. ožujka

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić održat će u srijedu, 8. ožujka 2006. godine konferenciju za tisak u sklopu prvog dana održavanja najvećeg svjetskog turističkog sajma koji se tradicionalno organizira u Berlinu.

ITB

Sajam ITB 2006. koji će trajati od 8.-12. ožujka, kao i svake godine ima posebno određene dane za posjetitelje (10.-12.ožujka), dok poslovni posjetitelji mogu posjećivati sajam bez ograničenja.

Na ovogodišnjem ITB-u izlagat će 10.400 izlagača iz 180 zemalja svijeta, a zemlja partner je Grčka. Dosadašnja iskustva pokazala su kako je upravo sajam u Berlinu najbolji pokazatelj svjetskih turističkih kretanja za nadolazeću sezonu, a za Hrvatsku je posebno važno zadobiti povjerenje Nijemaca budući da je Njemačka naše najveće tržište.

U strukturi noćenja stranih turista u Hrvatskoj najviše noćenja u 2005. godini ostvarili su turisti iz Njemačke, 23,9 posto ili više od 11 milijuna noćenja, a Hrvatsku je lani posjetilo 1,6 milijuna turista iz Njemačke.

Hrvatska turistička zajednica svoju ponudu predstavlja na štandu veličine 312 m2, a osim opće turističke ponude predstavlja se i 17 turističkih tvrtki i turističkih zajednica iz Hrvatske. Hrvatski će nastup oplemeniti „Maraschino cocktail show” u okviru kojega će se za posjetitelje sajma spravljati posebni kokteli od čuvanog zadarskog likera Maraschino.

Na štandu HTZ-a će se 9. ožujka u 13 sati potpisati ugovor o ispitivanju čistoće i kakvoće mora između ADAC-a i Hrvatske turističke zajednice.

GTZ-Njemačko društvo za tehničku suradnju koje je partner u implementaciji "Podunavskog biciklističkog puta" organizirat će na sajmu promocijski štand Dunava na kome će sve zainteresirane podunavske zemlje moći predstaviti svoju turističku ponudu i razvojne mogućnosti uz Dunav.

GTZ najavljuje i održavanje konferencije za tisak 10. ožujka na kojoj će tijekom popodnevnih sati pomoćnik ministra za turističku politiku i tržište Želimir Kramarić održati prezentaciju o hrvatskom turizmu, turizmu hrvatskog Podunavlja i projektu "Podunavski biciklistički put" u RH.



Pisane vijesti