Hrvatski kampovi najviše privlače danske turiste

Hrvatska turistička ponuda predstavila se i ove godine na danskom turističkom sajmu 'Odmor za sve',
koji se od petka 24. veljače do nedjelje 26. veljače održava u Herningu. 

Hrvatska turistička zajednica već četvrtu godinu sudjeluje na tom drugom najposjećenijem turističkom sajmu u Danskoj na kojem  su svoju  ponudu  smještaja i aktivnog odmora predstavili  i Kamp udruženje Hrvatske, hotelsko poduzeće Maistra iz Rovinja i Vrsara, Istraturist iz Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i otoka Krka te pojedine turističke agencije.

Hrvatskoj je  sajam u Herningu izuzetno zanimljiv jer nam  većina danskih turista dolazi iz zapadnog dijela Danske i to su uglavnom automobilski gosti, istaknuo je Dario Matošević, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu koji pokriva sve skandinavske zemlje. Matošević je zadovoljan porastom zanimanja Danaca za hrvatska ljetovališta te podsjeća da je lani u Hrvatskoj boravilo oko 83 tisuće danskih turista, što je bilo povećanje od čak 40 posto u odnosu na prethodnu godinu. Takav značajan porast zanimanja za naša odredišta razlog su i planiranog   otvaranja ureda HTZ-a u Kopenhagenu u proljeće ove godine.

Danci su visokoplatežni gosti i u Hrvatskoj ih najviše zanimaju kvalitetni kampovi, kazala je Sonja Brocca Nastić, voditeljica štanda Kamp udruženja Hrvatske.

Naša zemlja  ima oko 1.500 kampova, no samo ih je 22 uključeno u ponudu Lider kampovi Hrvatske jer udovoljavaju svim standardima ADAC-a, njemačkog udruženja  automobilista koji imaju oko 3 milijuna kampera.

Danski su kamperi Hrvatskoj zanimljivi jer pune kapacitete u  predsezoni, istaknula je Sonja Brocca Nastić koja na sajmu bilježi mnogobrojne rezervacije za turističko naselje Zaton kraj Zadra te kampove u Istri. Nastupom na sajmu zadovoljni su i predstavnici turističke agencije Baltik iz Samobora. Njihov danski partner agencija Tjek Turist  bilježi velik  porast rezervacija  za hotele u Dalmaciji.

Turistički sajam u Herningu okupio je ove godine 760 izlagača iz 34 zemlje. Sajam je specijaliziran s najvećim naglaskom na punudu ljetovališta i opreme za kampere. Tu su i ižlozbe za ljubitelje wellnesa i golfa  kao i  ponuda turističkih nekretnina jer bogati Danci sve češće  kupuju apartmane i kuće u mediteranskim zemljama. (Hina)



Pisane vijesti