Hrvatska zemlja partner na minhenskom turističkom sajmu 2007.

Hrvatska će druge godine biti zemlja partner na minhenskom turističkom sajmu, dogovoreno je danas poslijepodne u Münchenu, gdje u jednodnevnom radnom posjetu boravi predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader u pratnji ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete

U okviru posjeta Bavarskoj, premijer Sanader i ministar Kalmeta obišli su hrvatski štand na minhenskom turističkom sajmu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, gdje su ih dočekali Želimir Kramarić, pomoćnik ministra za turističku politiku i tržište i Zlatko Deželjin, direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Premijer i ministar Kalmeta razgovarali su s hrvatskim izlagačima, posebno s predstavnicima tour operatora, putničkih agencija, te ADAC-a i njemačkim novinarima na toj prestižnoj turističkoj manifestaciji.

U razgovoru s Norbertom Bargmannom, direktorom sajma, premijer Sanader je izrazio zadovoljstvo promocijom Hrvatske na sajmu te predložio da Hrvatska sljedeće godine bude zemlja partner na ovom jednom od tri najveća turistička sajma u Europi, što je sa zadovoljstvom i prihvaćeno.

Premijera Sanadera i ministra Kalmetu hrvatski su izlagači na sajmu izvijestili o velikom interesu i odličnom bukingu u Münchenu za hrvatska turistička odredišta.

Premijer Sanader i ministar Kalmeta na minchenskom sajmu (foto: Alex Schelbert)Premijer Sanader i ministar Kalmeta na minchenskom sajmu (foto: Alex Schelbert)



Pisane vijesti