Hrvatska se uspješno predstavila na turističkom sajmu u Kopenhagenu

Hrvatska se uspješno predstavila na najvećem danskom turističkom sajmu 'Odmori 2006', koji se od 27. do 29. siječnja održava u Kopenhagenu, ocijenjeno je iz Hrvatske turističke zajednice u nedjelju.

Turističku ponudu i mogućnosti odmora i putovanja predstavilo je ove godine u Kopenhagenu 1040 izlagača iz 54 zemlje, najviše do sada. Prvi puta na zajedničkom izložbenom prostoru Hrvatske turističke zajednice nazočno je bilo i devet hotelsko turističkih tvrtki iz Umaga, Poreča, Rovinja, Vrsara, Pule, Lošinja, Paga, Raba i Primoštena te pojedine putničke agencije.

Sve više Danaca odlučuje se za ljetovanje u Hrvatskoj i posebice su zainteresirani za ponudu kvalitetnih kampova i apartmana, ocijenio je zadnjeg dana trajanja sajma direktor predstavništva HTZ u Skandinaviji Dario Matošević.

Broj danskih turista u Hrvatskoj raste iz godine u godinu. Lani ih je bilo oko 83 tisuće, što je 40 posto više nego 2004.godine te se porast očekuje i ove godine, dodao je Matošević.

I prve naznake danskih turističkih agencija ukazuju da zanimanje Danaca za Hrvatsku raste, posebice automobilskih gostiju. Potražnja za hrvatskim odredištima veća je nego ikada, ocijenio je Geoff Segal iz putničke agencije 'Fbc Travel' iz Kopenhagena.

Hrvatske hotelske tvrtke i turističke agencije zadovoljne su nastupom na sajmu. Potvrdili su suradnju i uvjete poslovanja sa postojećim partnerima te pregovarali o  suradnji s novim agencijama i tour-operatorima. Potvrđeno je da će i ove sezone Kopenhagen i Pula biti povezani izravnim čarter letovima zbog iznimnog zanimanja Danaca za ljetovališta u Istri. (Hina)



Pisane vijesti